Toplo i utješno

Jelo na žlicu uvijek je dobra opcija, pogotovo ako je ukusno i brzo gotovo kao ovo

 Gbh007/Getty Images
Varivo s tikvicom i slanutkom odlično je ako želite pojesti nešto zdravo i na žlicu, a i preskočiti barem jedan dan meso

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-3

Trebat će vam:

1 luk
2 mrkve
1 srednji batat
1 srednja tikvica
1 lovorov list
1 konzerva slanutka ili kuhani slanutak
1 žličica timijana
2 žličice crvene mljevene paprike
sol i papar
maslinovo ulje

image
Gbh007/Getty Images

Priprema:

Na maslinovu ulju pirjajte luk pa, kad dobije boju, dodajte i sitno sjeckanu mrkvu. Dodajte zatim batat, crvenu papriku, timijan, sol i papar pa vodu ili povrtni temeljac toliko da prekrije sve sastojke. Dodajte i lovorov list. Nakon što je batat omekšao, dodajte slanutak i još tekućine, a zatim ubacite i tikvice koje ste gulilicom za krumpir narezali u tanke rezance. Pustite da se kuha još 10-ak minuta, maknite s vatre i poslužite uz krišku kruha ili samostalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 00:26