Tjedni meni

Jaja za ručak mogu biti itekako dobra ideja, pretvorite ih u jednostavnu aromatičnu palačinku

 Peteers/Getty Images/istockphoto
Jela od jaja nisu rezervirana samo za doručak ili večeru, nego mogu biti i fini ručak ako posegnete u ladicu sa začinima

Treba vam:

2 velika jaja
sol
2 žlice maslinova ulja
1 velika ljutika
1 jalapeño papričica
2 režnja češnjaka
1 žlica sjemenki gorušice
1 žličica kurkume
1 žličica kumina
1 kriška limete
listovi mente

Priprema:

Razbijte jaja u zdjelu, posolite ih i dobro promiješajte. Sa strane u zdjelici pomiješajte usitnjenu mentu sa sokom limete i ostavite sa strane. Zagrijte dvije žlice maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte tanko narezane kriške ljutike, usitnjenu jalapeño papričicu i sitno nasjeckani češnjak pa posolite. Pržite uz povremeno miješanje dok ljutika malo ne omekša, oko tri minute. Pospite žlicu sjemenki gorušice, žličicu mljevenog kumina i žličicu kurkume ravnomjerno po cijeloj tavi. Nemojte miješati. Ulijte jaja u tavu i nagnite tavu da se smjesa rasporedi u vrlo tankom sloju. Pokrijte poklopcem i kuhajte dok se gornji dio palačinke ne stegne, minutu-dvije. Preko polovice palačinke pospite mentu u soku limete. Pomoću lopatice otporne na toplinu preklopite drugu polovicu palačinke preko začinskog bilja, a zatim gurnite palačinku na tanjur. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:49