VIKEND MENI

Imamo nekoliko stvarno dobrih ideja za doručak, ručak i večeru ovog vikenda

 Lidija Loncaric/neja Markicevic/Cropix
Vikendom se volimo opustiti, prestajemo brojiti kalorije i dane provodimo u kuhinji

Sva ona jela koja su nam tijekom tjedna zapela za oko i kojih smo se onako usput sjetili, ali ih nismo imali vremena pripremiti, složit ćete se s nama, na red dolaze vikendom. Tako su doručci raskošni, ručak se priprema satima, a za večeru prestajemo brojiti kalorije i opuštamo se uz slasne zalogaje, čašu vina ili piva. Kako bismo vam olakšali odabir, pripremili smo nekoliko favorita kada su u pitanju doručak, ručak i večera. Na vama je samo da odaberete najdraži, uskočite u najdražu pregaču i krenete s kuhanjem.

Doručak

Pitate li nas, vikend doručci ulaze u one najljepše životne užitke pa se tako jutrima često mijesi kruh ili kiflice, mute se jaja i pripremaju neodoljivi slatki doručci. Ovog vikenda biramo lažne kroasane, pohani kruh s jabukama, fritatu sa slaninom i nešto zdraviju, ali ništa manje ukusnu voćnu zobenu kašu.

LAŽNI KROASANI

image
Lidija Lončarić/

POHANI KRUH S JABUKOM I VANILIJOM

image
Berislava Picek/Cropix/

ZOBENA KAŠA S VOĆEM

image
Berislava Picek/Cropix/

Ručak

Subotnji ručak rezerviran je za slasne domaće užitke koje jednostavno ne stižemo pripremiti za vrijeme užurbanog radnog tjedna pa smo se tako ove subote odlučili okušati u pripremi kremastog rižota, a razmišljamo i o domaćim lazanjama. Nedjelju smo pak rezervirali za već klasičnu piletinu, ali i hrskavu svinjetinu te riblje zalogaje. Ručak ne može proći niti bez juhe i priloga pa u nastavku donosimo nekoliko stvarno dobrih ideja koje će se složiti uz svaki komad mesa i ribe.

RIŽOTO S CIKLOM I LIGNJAMA

image
Matija Djanjesic/cropix/

LAZANJE

image
Giorgiomorara

PILETINA U BOGATOM UMAKU

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

CARSKO MESO S NARANČAMA

image
carsko meso s narančom

ZAPEČENI BRANCIN

image
Haoliang

Deserti

Nakon ručka, vikendom je obavezan i desert. Ovih dana posebno uživamo u čokoladnim poslasticama i sezonskim slatkišima pa tako pripremamo brzi kolač s jabukama, onaj s narančom i jednu pravu čokoladnu bombu.

KOLAČ OD JABUKA I BADEMA

image
Violeta Pasat

SOUFFLE OD NARANČE

image
Ante Cizmic/Cropix/Cropix

ČOKOLADNA TORTA S KAVOM

image
čokoladna torta s kavom

Večera

Večeru smo rezervirali za slasne kombinacije stvorene za grupnu pripremu i dijeljenje. U večernjim satima ovog vikenda tako radimo domaće gyoze i omiljenu nam domaću pizzu.

KAKO NAPRAVITI GYOZE

image
Marko Miscevic/cropix/

NAJBOLJA DOMAĆA PIZZA

image
Neja Markicevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:32