7 DOBRIH RECEPATA

Gulaš od krumpira i piletine, hrskava riža i kelj s kobasicama favoriti su s ovotjednog menija

 Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Radimo i kremastu brokulu sa sirom, paštetu s tunom i avokadom, tjesteninu s pestom i piletinom te janjeće kotlete

Ovog tjedna odlučili smo napraviti meni sa sedam jednostavnih, a zbilja ukusnih, pomalo utješnih jela. U ponedjeljak tako radimo hrskavu rižu s graškom, zatim je na redu kremasta brokula sa sirom, a onda i gust, zasitan gulaš s piletinom i krumpirom. U četvrtak kuhamo kelj s kobasicama i krumpirom, a u petak, umjesto pečene ribe, radimo jednostavnu paštetu od tune. Za vikend je na redu brza tjestenina s pestom i piletinom, a zatim u nedjelju radimo janjeće kotlete u hrskavoj korici. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kod ovog jela posebno volimo što možemo koristiti ostatke riže od jučerašnjeg ručka, a osim graška, ubaciti se može i drugo povrće po želji. Uz to, dodati možete i klice, poslužiti sa sitno sjeckanim mladim lukom i tostiranim sezamom ili orašastim plodovima.

HRSKAVA RIŽA S GRAŠKOM

image
Chanuth/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Iako možda ne volite brokulu, ovom jelu svakako vrijedi dati priliku. Napravite jednostavan umak s dosta sira, prelijte do pola skuhanu brokulu pa, kad je gotova, sve zajedno poslužite uz prilog po želji ili, pak, uz komad mesa.

KREMASTA BROKULA SA SIROM

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Sredina radnog tjedna uvijek je rezervirana za jelo na žlicu. Ovog puta radimo gust, zasitan gulaš s piletinom i krumpirom kojem svakako, osim korjenastog povrća, dodati možete i, primjerice, grašak, slanutak i druge dodatke po želji.

GULAŠ S PILETINOM I KRUMPIROM

image
Candice Bell/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ostatak krumpira od kuhanja gulaša potrošite tako da ga pripremite na najjednostavniji, a ponekad i najbolji način. Ispecite ga pa dodajte kremastom kelju i pečenim kobasicama. Uz to, trebat će vam samo još malo senfa i kriška kruha i ručak je gotov.

KELJ S KOBASICAMA I KRUMPIROM

image
Christian-fischer/Getty Images/istockphoto

PETAK

Iako petkom obično pripremamo ribu iz pećnice ili na tavi, ovog puta odlučili smo se za jednostavniju varijantu za ručak kako bismo ostatak dana iskoristili za odmor ili druženje s ekipom. Radimo paštetu od tune, dodajemo avokado, a zatim sve poslužujemo na hrskavom tostu. Brzo, jednostavno, a uvijek ukusno.

PAŠTETA OD TUNE S AVOKADOM

image
Victoriabee/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Predobru tjesteninu možete napraviti i uz tek nekoliko jednostavnih dodataka. Piletinu kratko pecite na tavi, napravite umak od pesta, a zatim sve pomiješajte i dodatno začinite limunom. Aromatično i ukusno, ovo jelo moglo bi postati favorit i u vašoj kuhinji.

TJESTENINA S PESTOM I PILETINOM

image
Lauripatterson/Getty Images

NEDJELJA

Umjesto piletine, svinjetine i junetine, ove nedjelje počastite se janjećim kotletima. Dodajte im hrskavi prekrivač od krušnih mrvica i začina i poslužite uz dobar kremasti prilog kao što, primjerice, pire od celera.

JANJEĆI KOTLETI U HRSKAVOJ KORICI

image
Vicuschka/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:16