Azijski specijalitet

Evo kako pripremiti kremasta jaja koja su nezaobilazni dio svakog dobrog ramena

Volite li kuhana jaja, obožavat će se ovu verziju koju lako možete pripremiti i kod kuće

Nakon sushija, iduće jelo koje povezujemo s japanom svakako je jušni ramen. Ramen se sastoji od pet komponenti - tu su tare ili baza, temeljac, rezanci, dodaci i aromatizirano ulje. A jedno od najpoznatijih dodataka svakako je u soji marinirano jaje kremaste sredine, koje raspolovljeno stiže pred gosta u zdjeli vruće juhe.

image
A_lis/Getty Images/istockphoto

Tatjana Švonja, vlasnica azijskog restorana All Saints powered by it makes sushi u zagrebačkoj Tkalčićevoj, koja u zagrebačkom Centru za kulturu prehrane provodi veoma tražene radionice pripreme ramena, otkrila nam je svoj recept za pripremu mariniranih jaja, koje s lakoćom možete pripremiti i kod kuće.

image
Ivana Grgic/Cropix

Recept za 8 mariniranih jaja:
8 jaja
ocat
200 ml soja sosa
100 ml vode
½ žličice šećera
1 mladi luk (nasjeckan)
malo čilija (svježeg ili pahuljica)
tostirani sezam

Jaja skuhajte tako da u lonac stavite žlicu octa i pustite da zakipi. Na dnu svakog jajeta probušite malu rupu koja će omogućiti da zračni džep unutar jajeta ostane na dnu kako biste dobili lijepo kuhano jaje. Kada voda prokuha, ubacite jaja i kuhajte ovisno o veličini. Za M jaja trebat će vam sedam minuta. Kada su gotova, prebacite ih u ledenu kupelj. Ogulite ih. Od svih drugih sastojaka napravite marinadu i prelijte je preko kuhanih jaja. Pustite da tako stoje najmanje jedan sat ili preko noći. Prerežite na pola i poslužite u ramenu.

image
Ivana Grgic/Cropix

image
Marko Todorov/Cropix

Ne propustite! Ovaj i druge odlične recepte potražite u aktualnom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:54