Trebat će vam:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml kokosova ulja
100 g glatkog brašna
100 g mljevenog rogača
1 žlica praška za pecivo
korica pola limuna
4 mekane kruške
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, otopljeno kokosovo ulje te žlicu po žlicu brašna u koje ste umiješali prašak za pecivo. Maknite mikser sa strane te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i na kraju koricu od limuna. Smjesu izlijte u pravokutni povišeni kalup koji ste obložili papirom za pečenje, približnih dimenzija 26 x 11 x 8 cm. Kruške operite, ogulite te lagano uronite u tijesto. Kalup stavite u pećnicu i pecite oko 25 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....