JEDI VIŠE RIBE

Baš svi mogu skuhati ražu s palentom i kremom od kukuruza po receptu Davida Skoke

 24 Kitchen/
Skoko uvijek bira lako dostupne namirnice i smišlja jednostavne recepte kako bi ljudima približio važnost i ljepotu konzumacije ribe

U kuhinji omiljene zagrebačke gastro lokacije Broom 44 na Dolcu, sinoć je predstavljen osvježeni izgled 24 Kitchen kanala uz proslavljenog hrvatskog chefa, Davida Skoku.

Kao prvi domaći kuhar na najpoznatijem europskom gastro kanalu, Skoko je ušao u društvo celebrity chefova kao što su Gordon Ramsey i Jamie Oliver, o čemu je, kako sam priznaje, mogao samo sanjati.

‘Dobio sam nevjerojatnu priliku da predstavim domaća jela puno šire od hrvatskih granica i to mi je otvorilo brojne nove mogućnosti u ovome poslu, koji je ujedno i moj život‘, kaže Skoko.

Kao što i ostali kuhari u emisijama 24 Kitchena nastoje promovirati lokalna jela kroz koja ujedno promoviraju i kulturu svoje zemlje, tako i Skoko bira lako dostupne namirnice za svoje gastro rapsodije. Ovaj put nam je ribarev sin pripremio novi recept s ražom i palentom

image
24 Kitchen/

Raža u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca

Recept za 4 osobe

Sastojci:

1kg Krila raže

200 g palente

200 g kukuruza šećerca u zrnu

2 lista raštike

500 g luka

300 g korjenastog povrća

250 ml mlijeka

100 g maslaca

200 ml vina

150 ml maslinovog ulja

250 ml ulja za prženje

50 ml brandyja

sol

papar

50 ml soja sosa

ružmarin

lovor

1 čajna žličica kurkume

Priprema:

Otkostite meso raže i zarolajte filete. Skuhajte palentu unaprijed da se ohladi, pa ju ohlađenu narežite i pržite u ulju dok ne dobije hrskavu koricu.

Od ostataka raže i narezanog korjenastog povrća, lovora i ružmarina (po želji) napravite temeljac tako da prvo pet minuta zapržite sve sastojke i deglazirate ih s brendijem. Podlijte s 500 ml vode, dodajte soja-sos i kuhajte 15 minuta.

Kratko prokuhati šećerac u mlijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 14:25