USKORO SE OTVARA

Zbog slatkog napitka Zagrepčani stoje u redovima, a sada i najveći bubble tea lanac u Europi kod nas otvara lokal

Bubble tea je slatki (ponekad i previše) napitak koji je posljednjih godinu dana veliku popularnost stekao i među Zagrepčanima

Najveći lanac bubble tea napitaka, koji ima gotovo 200 poslovnica u cijeloj Europi i reklamira se kao najveći takav na tom području, uskoro otvara prvi lokal u Zagrebu. Crazy Bubble nalaziti će se u Z Centru, na adresi Ljubljanska avenija 2, a točan datum otvorenja je 5. travnja.

Da pojasnimo, bubble tea je osvježavajući napitak na bazi čaja koji je izmišljen na Tajvanu 1980-ih godina, a zatim je deset godina kasnije postao popularan i u ostatku svijeta. Osim kao bubble tea, može se pronaći i pod nazivom boba ili tapioka čaj. Originalni tapioca bubble milk tea radi se od crnog čaja, mlijeka, šećera i kuglica od tapioke, no dodati se mogu i dodaci poput, primjerice, sirupa različitih okusa i želea.

image
Ponywang/Getty Images

Iako je u svijetu, pa i u susjednim zemljama ovaj napitak već godinama dostupan i prilično popularan, u Hrvatsku, točnije Zagreb, stigao je tek prije nešto manje od godinu dana, kada je otvoren mali Kill Candy kiosk u Vlaškoj ulici. Oodmah je postao veliki hit i za njihov se bubble tea čekalo u redovima, o čemu više možete pročitati ovdje. Nakon toga, u prosincu prošle godine otvoren je i Hi Chai u zagrebačkoj Bakačevoj ulici, koji je također brzo postao popularan. Osim toga, u Pekinškoj Patki, trgovini sa širokom ponudom azijskih proizvoda, mogu se pronaći i paketi za kućnu pripremu bubble tea napitka.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Lanac lokala fokusiranih isključivo na bubble tea pod nazivom Crazy Bubble za sada već prilično dobro radi u Poljskoj, Rumunjskoj, Grčkoj, Litvi, Crnoj Gori, Moldaviji, Estoniji i Irskoj. Nude popularni napitak u nekoliko varijanti kao što su klasik, sorbet bubble tea, bubble tea s mlijekom, shake bubble tea i bubble tea napitak s kavom, koji je zapravo hladna kava sa sirupom po izboru i dodatkom kuglica ili želea. Sve o njihovoj ponudi možete pročitati ovdje, a za više informacija o prvoj zagrebačkoj poslovnici, zapratite ih ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:20