Idemo na izlet

Zadnja je prilika za VIA VINA na Plešivici! U vinariji Dobra berba čeka vas domaća hrana i open-air koncert

 Press
Omiljeni festival nadomak Zagreba bliži se kraju, a program koji su najavili svakako je dobar razlog da ove subote odemo u plešivički vinograd

Ovogodišnje izdanje nagrađivane vinske manifestacije Turističke zajednice Zagrebačke županije, popularni festival VIA VINO, proglašen i najljepšim vinskim festivalom kontinentalne Hrvatske, proteklih je vikenda okupio stotine posjetitelja na prekrasnim lokacijama.

Organizatori za ovu subotu najavljuju spektakularnu završnicu VIA VINA koja počinje od 13 sati dnevnim tulumom u vinariji Dobra berba (Ivančići 11, Jastrebarsko). Ova dobro poznata pjenušavo-vinska lokacija vinarije Dobra berba pruža divan pogled na slikovite plešivičke brežuljke i vinograde, pa ćete ujedno uživati i na prvoj hrvatskoj vinskoj cesti posvećenoj upravo pjenušcima.

Sa zalaskom sunca, središte pozornice nakon DJ Mirze preuzima Filip Rudan, glazbeni virtuoz i dobitnik Porina koji će od 18 sati održati open-air koncert na Plešivici pod zvjezdanim nebom (jer za subotu je još uvijek prognozirano lijepo vrijeme).

image
Press

Veliku završnicu festivala pratit će iznimna ponuda vina, pjenušaca i autorskih VIA VINO koktela, nadopunjena kreativnom kuhinjom na otvorenom. Za ljubitelje legendarnog jela vikend izleta, tu je najhrskavija pohana piletina, pripremljena sa strašću i vještinom od strane specijalista iz POH-a dok će restoran SOPAL oduševiti sporo pečenom telećom koljenicom (ossobuco) s palentom, gastronomskim specijalitetom koji osvaja na prvi zalogaj.

"Zagrebačka županija već je uvelike prepoznata kao središte kontinentalnog gastro i eno turizma, a Plešivica tu igra vodeću ulogu. Vinari svojim proizvodima privlače sve veći broj posjetitelja a drago nam je da ih Turistička zajednica Zagrebačke županije, omiljenim manifestacijama kao što je to VIA VINO može podržati. Među posjetiteljima VIA VINA raste broj ljubitelja pjenušaca koji upravo na Plešivici pronalaze bisere ove scene, pa je tako velika završnica festivala posvećena cjelodnevnom uživanju u prirodi, glazbi i naravno, pjenušavima vinima!", pozvala je posjetitelje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, naglašavajući kako je ulaz na VIA VINO festival besplatan, a sve posjetitelje dočekat će ih i čaša pjenušca kao dobrodošlica.

image
Press

Prijave za omiljeni VIA VINO izlet na Plešivicu, uz obilje okusa i mirisa Zagrebačke županije, potrebno je poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Mjesta se brzo popunjavaju, pa svoju prijavu pošaljite na vrijeme!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:12