Dragana Dujić, korisnicima društvenih mreža poznatija kao kreatorica sadržaja koja stoji iza profila 321 mijesi, ovih je dana napokon najavila svoju prvu radionicu kiselog tijesta. Održat će se u prostorima Gushtaone Barboj u Umagu, datum je 26. listopada, a sama radionica trajat će četiri do pet sati. Kako je najavljeno, na radionici će polaznici učiti kako rukovati prirodnim kvascem, oblikovati tijesto i ispeći dobar kruh. Cijena radionice je 100 eura.
Kako nam je svojevremeno ispričala u kratkom razgovoru, Dragana živi u Puli, a osim što svakodnevno mijesi i peče, radi i u obiteljskoj firmi koja se bavi proizvodnjom ulja crnog kima. Kaže da je upravo od sjemenki crnog kima i krenula zaluđenost tijestom, kada je te dvije stvari poželjela spojiti.
Danas je majstorica za kiselo tijesto, za što je dokaz i njezin Instagram profil te gotovo 47 tisuća pratitelja kojima je do sada pomogla u pripremi proizvoda od prirodnog kvasca, od kruha, preko kiflica, do pita. Svojevremeno je s nama podijelila recept za klipiće, koji možete potražiti ovdje, a uz to, od nje smo tijekom proteklih godina skupili i velik broj vrlo korisnih savjeta. Upravo zato, njezinu bismo radionicu preporučili svim kućnim sourdough entuzijastima. Sve informacije potražite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....