događaj godine

Upravo je potvrđeno da će Stanley Tucci voditi dodjelu nagrada najboljim restoranima na svijetu

 Gerhard Kassner/
Svečana ceremonija dodjele nagrada održat će se na tržnici Old Billingsgate koja je u 19. stoljeću bila važna ribarnica

Upravo je potvrđeno kako će Stanley Tucci, višestruko nagrađivani glumac i gurman voditi dodjelu nagrada najboljim restoranima na svijetu po izboru prestižne organizacije The World´s 50 Besta Restaurants.

image
The Worlds 50 Best/

Tucci će se pridružiti creme de la crème kulinarskog svijeta u ponedjeljak, 18. srpnja kako bi službeno ugostio 20. jubilarno izdanje svečane ceremonije dodjele nagrada koja će se održati na tržnici Old Billingsgate, gdje će otkriti koji restoran je ovogodišnji broj 1 na svijetu.

Tržnica Old Billingsgate nalazi se u samom srcu grada na sjevernoj obali Temze s prelijepim pogledom na Tower Bridge, Gradsku vijećnicu i London Bridge. Ova impresivna viktorijanska zgrada nekad je bila svjetski poznata riblja tržnica koja je bila u funkciji do 1982.godine. Tržnica ima tri odvojena prostora, a u velikoj dvorani organiziraju se razna događanja, modne revije, izložbe, vjenčanja i slično.

image
Oldbilingsgate Official Page/
image
Oldbilingsgate Official Page/
image
Oldbilingsgate Official Page/
image
Oldbilingsgate Official Page/
image
Oldbilingsgate Official Page/
image
Oldbilingsgate Official Page/

Prostor podruma Old Billingsgatea, sada po nazivom The Vault, 50 godina je bio prekriven ledom neophodnim za skladištenje ribarskog ulova. S obzirom na industrijski zaokret arhitekta Lorda Richarda Rogersa, zgrada je doživjela nevjerojatnu transformaciju od najveće riblje tržnice 19. stoljeća do vrhunskog prostora za događaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 03:06