AUTOMOBILI I HRANA

Udružili se Massimo Bottura i Ferrari pa ponovno otvorili legendarni Cavallino

 Osteria Francescana Official Page//
O njihovom se zajedničkom projektu govori već dvije godine, a sada je napokon otkriveno i kako novouređeni restoran izgleda

Jedan od najpoznatijih proizvođača automobila na svijetu još prije dvije godine najavio je kako će u suradnji s poznatim talijanskim chefom Massimom Botturom ponovno otvoriti svoj restoran, a ovih je dana projekt i završen. Restoran i dalje nosi naziv Cavallino i smješten je u talijanskom gradu Maranellu, gdje se nalazi i sjedište samog Ferrarija. Interijer restorana ovog je puta dizajnirala India Mahdavi i, kako kažu stručnjaci, u jednom je prostoru uspjela spojiti sve ono što Ferrari kao brend predstavlja.

U prostoru prevladava crvena boja, a samo uređenje je tradicionalno s modernim detaljima. Inače, tratoria Cavallino nije novost, restoran kao takav postojao je i prije i u Ferrariju ima kultni status. Ovdje je, naime, u hrani i piću uživao i sam Enzo Ferrari te njegovi brojni gosti i klijenti, a u novouređenom prostoru zadržana je čak i njegova privatna soba, piše portal Fine Dining Lovers.

Massimo Bottura već je u nekoliko navrata komentirao kako je i sam obožavatelj brzih automobila pa je tako sa zadovoljstvom ušao u suradnju s Ferraarijem. Rekao je kako se pri stvaranju menija posebno pozabavio tehnikama pripreme te kako je pokušao kreirati jela koji će na najbolji način odati poštovanje obitelji Ferrari.

Dizajnerica interijera India Mahdavi projekt je prozvala spojem Enza Ferrarija i Massima Botture, dvije institucije koje se susreću u sadašnjem prostoru Cavallina. Fotografije prostora pogledajte na portalu Fine Dining Lovers.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:43