VIDEO: MALA ŠKOLA SUSHIJA 7

U ovom koraku leži velika tajna dobrog sushija, ne ignorirajte ga!

 Nera Šimić/Cropix
Sushi majstor Robert Horvat samo za čitatelje Dobre hrane održava virtualnu školu sushija. Pogledajte novi nastavak


Do danas smo već naučili gotovo sve o spravljanju sushija. Naučili smo kako ispravno skuhati rižu, kako ispravno narezati ribu i povrće za sushi, a potom nam je naš sushi chef Robert Horvat iz Gastronomada objasnio i pokazao i kako pripremiti četiri vrste sushija - nigiri, maki, uramaki i futomaki.

Danas je red za jedan od vrlo važnih koraka u izradi sushija - njegovu rezanju i serviranju.
Sushi rolice se, naime, nikad ne režu isti trenutak kad su zarolane. Razlog je, kaže naš učitelj, vrlo jednostavan - posušit će se. Stoga preporučuje da ih prvo zarolate, napravite dekoraciju na tanjuru za posluživanje, a tek neposredno prije posluživanja ih narežite i poslužite.

image
Nera Šimić/Cropix

U videu doznajte koja se vrsta sushija nikad ne reže, već se slaže, zatim koliko ih ide u porciju, potom i treba li nož biti suh kod rezanja sushija, ali i na koliko komada rezati maki i uramaki te kako ih slagati na poslužavnik.

U idućem, ujedno i posljednjem nastavku naše male video škole izrade sushija, doznajte više o kulturi stola.

image

Sushi chef Robert Horvat

Nera Šimić/Cropix

Inače, naš učitelj Robert Horvat majstorstvo izrade sushija usavršavao je u Berlinu uz senseije Kokia Unesake i Tilmana Zorna, a po povratku u Hrvatsku radio je u brojnim restoranima. Trenutno radi s Gastronomadima gdje svoje znanje dijeli s polaznicima tečaja. U jednodnevnoj školi, maksimalno osam polaznika po terminu uči osnove i početne tehnike izrade sushija, a sve detalje o njegovim radionicama možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:03