SCENA SE ŠIRI

U Osijeku se uskoro otvara novi restoran, evo zašto je važan i što će točno nuditi

 Yes Rebel Bites Facebook/
Osijek napokon dobiva mjesto koje će, vjerujemo, osvojiti vegane i vegetarijance. Evo zašto mislimo da je to važno za tamošnju scenu

Nakon što je u Osijeku prije dvije godine zatvoren iznimno popularan restoran Vege Lege, u gradu gotovo da i nije bilo mjesta na kojem se moglo pojesti konkretnije jelo bez sastojaka životinjskog podrijetla. Upravo zbog toga, tamošnji prijatelji i poznanici često su nam se znali požaliti na nedostatak raznolike ponude u svom gradu. No, baš zato ovih dana posebno ih je razveselila vijest da se uskoro otvara YES rebel bites, novi plant based restoran.

image
Boris68/yes Rebel Bites Facebook/

Nalazit će se na adresi Ulica Hrvatske Republike 19h, u blizini Tvrđe, a prema onome što je najavila ekipa koja iza novog projekta stoji, u svom restoranu imat će dnevnu ponudu jela koja već i izgledom podsjeća na klasike koje svi dobro poznajemo, ali su pripremljena na plant based načelima, odnosno ne sadrže namirnice životinjskog podrijetla. Nudit će tako različite juhe i variva, mlince, lazanje, burgere, salate, palačinke i drugo.

image
Boris68/yes Rebel Bites Facebook/
image
Boris68/yes Rebel Bites Facebook/

Kako su najavili, cijene će biti pristupačne, a datum otvorenja lokala još nisu otkrili. Za više detalja svakako ih zapratite na društvenim mrežama.

Zanimljivo je dodati i kako je u lipnju u Osijeku otvoren danas prilično popularan bistro Lulu, koji je na tamošnju scenu donio azijski fusion. Također, krajem prošle godine otvoren je i talijanski restoran Pepe, a istovremeno chef Ivan Đukić u Lipovom Hladu ponudu jela diže na jednu sasvim novu razinu. S dolaskom YES rebel bitesa, sada je već jasno vidljivo kako se tamošnja scena širi te kako Osijek napokon ima za ponuditi i puno više od (odlične) tradicionalne kuhinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:20