NOVO MJESTO

U centru Zagreba otvorena je focacceria, nude gurmanske sendviče s talijanskim narescima

 @focacceria Rougemarin Instagram/
Za sada nude 13 vrsta sendviča, među kojima se nalaze i veganska te vegetarijanska varijanta


Ovih je dana do nas došla vijest da se na mjestu nekadašnje MlinZZe ili, još recentnije, Rafinerije, otvorila Focacceria Rougemarin. Smještena na samom Trgu Bana Josipa Jelačića, za sada nudi 13 različitih focaccia sendviča, a kada smo se ovih dana zaputili u lokal smješten u Harmici, ljubazno osoblje reklo nam je kako focacceria radi još od utorka te kako je sve još uvijek u početnoj fazi, ali da zainteresiranih itekako ima.

image
Privatna Arhiva/

Otkrili su nam i da nude sendviče s nekoliko vrsta mortadela (s tartufima, s pistacijom...), kuhanom šunkom, rolanom slaninom, pikantnom salamom, dimljenom obrazinom i pršutom, a nude i vegansku varijantu s domaćim satarašem i mariniranim tikvicama te vegetarijansku s mozzarellom di bufalom, confitiranim cherry rajčicama, pestom od bosiljka i rikolom. Od sireva koriste uglavnom mozzarellu, stracciatellu, taleggio sir i ricottu.

Cijene focaccia sendviča ovdje se kreću od 6 eura za veganski, preko 7,50 eura za sendvič s mortadelom i ricottom te sendvič sa salamom venetom, umakom od senfa i meda, ukiseljenim komoračem i mariniranim tikvicama i 8 eura za kombinaciju dimljenih obrazina s pestom, satarašem i ukiseljenim lukom, pa sve do 9,80 eura za sendvič s pršutom, mozzarellom di bufalom, pestom od bosiljka, svježom rajčicom i maslinovim uljem.

Osim nekoliko mjesta u lokalu i uz lokal, na samom Trgu bana Josipa Jelačića focacceria ima i terasu pa u njihovim sendvičima možete uživati i uz dobar pogled. Više informacija potražite na njihovom Instagram profilu i službenoj stranici Rougemarina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:53