NA POZNATOJ ADRESI

U centru Zagreba otvoren je novi restoran, nude samo jela s piletinom, paze na namirnice i cijene su poštene

Na mjestu nekadašnjeg Burgeraja otvoren je novi sendvič restoran, evo detalja

U centru Zagreba, na adresi Preradovićeva 13, na mjestu nekadašnjeg Burgeraja, ovih je dana otvoren novi restoran. Kako mu i sam naziv govori, Kokoš&sendviči mjesto je gdje se od sada odlazi na sendviče s hrskavom prženom piletinom, a od velikih fast food lanaca sa sličnom ponudom razlikuje se ponajprije po tome što koriste domaće, kvalitetne namirnice. U Kokoš&sendviči, naime, posebno se ponose piletinom s lokalnih domaćih farmi, brioche pecivima koje dobavljaju od Kroštule i domaćim umacima poput tri različite vrste majoneze i kečapa.

image
Instagram Kokoš&sendviči

Na meniju imaju pet različitih sendviča, cijene kojih se kreću od 10,50 do 12 eura te pileće prutiće po 6 eura. U Kokoš&sendviči tako možete isprobati ‘Ko-ko-da‘ sendvič s pohanim batkom i zabatkom, iceberg salatom, pečenim jajem, dimljenom slaninom i domaćom majonezom s tartufima, zatim ‘Stvarno dobra koka‘ sendvič s piletinom, salatom, zelenim pestom, pecorino romano sirom, tikvicom, mozzarellom i rajčicom, ‘Hrskavo fina‘ sendvič s piletinom u cornflakesu, salatom, karameliziranim lukom, sušenim rajčicama i domaćom majonezom, ‘Kraftericu‘ s piletinom u tempuri od piva, majonezom od cikle i salatom te ‘Ljutu pankericu‘ s domaćim umakom od rajčice, karameliziranim paprikama i salatom.

Za pripremu svojih sendviča koriste batak i zabatak, komade piletine koji su inače sočniji od uobičajenih pilećih prsa, a uz svaki sendvič u porciji se dobiju i krumpirići. Želite li krumpiriće naručiti zasebno, koštat će vas 3 eura, a uz njih ćete dobiti i umak po izboru. Dobro je dodati i da ovdje, uz klasične sokove, u sendvičima možete uživati uz tri piva pivovare Medvedgrad te Kultura kombuchu. Cijene se kreću od 3 do 3,50 eura.

Ako ste ikada bili u Burgeraju, dobro znate da je prostor manji, ima tek nekoliko stolova, ali ovo mjesto ionako nam se čini kao jedno od onih gdje se jede brzinski i s nogu, kada gladni prolazite kroz grad i zaželite se dobrog, sočnog sendviča.

image
Privatna Arhiva/

Inače, Kokoš&sendviči nisu prvi restoran u Zagrebu koji nudi samo piletinu. Prije godinu dana u zagrebačkoj Savskoj otvoren je POH, mali lokal s jelima s pohanom piletinom, o čemu smo svojevremeno i pisali. S obzirom na prometnu lokaciju i promišljene kombinacije koje su klasičan fast food učinile ipak malo zanimljivijim, već tada nam je ideja o ovakvom tipu restorana bila odlična. POH je od samog početka dostupan i putem dostave, dok Kokoš&sendviči za sada još ne nudi tu opciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:49