JESTE LI VEĆ BILI?

Talijanski grad korisnici TripAdvisora proglasili najboljom gastro destinacijom na svijetu

 Luciano Mortula/
Destinacija koju su korisnici popularne platforme ocijenili kao najboljom kada je u pitanju hrana bliže je nego što smo mislili

S obzirom na ocjene na Trip Advisoru, jednoj od najvećih platformi za ocjenjivanje i organizaciju putovanja, kako piše portal Food&Wine, najboljom gastro destinacijom na svijetu korisnici su odabrali Rim, dok je u Americi to mjesto pripalo New Yorku. Činjenica da je Rim jedna od najpoželjnijih destinacija kada je u pitanju hrana i ne iznenađuje u prevelikoj mjeri kada u obzir uzmemo uživanje u sjajnoj tjestenini, poput cacio e pepe te amatriciane, te uživanje u slasnim narescima, sirevima, nezaobilaznom gelatu ili pak aperitivu s pogledom na predivan grad i prizore koji ostavljaju bez riječi na gotovo svakom koraku.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Ako ipak još uvijek ne razmišljate o putovanju u Rim, svakako preporučujemo da već danas pogledate epizodu "Searching For Italy" u kojoj Stanley Tucci posjećuje Rim i uživa u tamošnjim specijalitetima, a dobra ideja bit će i epizoda serijala "No Reservations" u kojoj skrivene gastro adrese otkriva legendarni Anthony Bourdain.

image
Deposit Photos/

Dobro je dodati i kako se, prema korisnicima TripAdvisora, na drugom mjestu najboljih gastro destinacija našao London, na trećem Pariz, na četvrtom Dubai, dok se na petom mjestu nalazi Barcelona. Na listi se nalaze još i Madrid, Sao Paulo, New York, Bangkok te Singapur. Cijelu listu pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:22