Zvuči dobro

Stiže nam Majstorica Maruška, limitirana edicija tamnog piva s višnjom maraškom

Ana Teškera i Majstorica Maruška

 Ustupljena fotografija
Majstorica Maruška je projekt koji će uključivati cijeli niz piva u kolaboraciji Brloga i Maraske, a Cherry Baltic Porter je tek prvo u tom nizu

U suradnji sa zadarskom Brlog Zadružnom Pivovarom Maraska je pripremila limitiranu ediciju tamnog piva s višnjom maraškom - Majstoricu Marušku. Tamno, snažno, desertno i pravo blagdansko pivo mnoge bi moglo razveseliti i oduševiti.

Osim u okusu, posebnost ovog proizvoda je i činjenica da se radi o suradnji između dva, na prvi pogled, nespojiva svijeta. S jedne strane imamo bogato tradicijsko nasljeđe, Marasku Zadar koja je već stoljećima dio zadarskih domaćinstava i ikona kvalitete, a s druge strane "izazivača" boutique pivovaru Brlog koja postavlja nove trendove u proizvodnji craft piva i zauzima visoko mjesto na ljestvici kod ljubitelja nešto drugačijih pića spravljenih od hmelja. Ovo je timska igra u kojoj ekipa sa stoljetnim iskustvom "igra" uz bok s mladim snagama i njihovom svježinom.

image

Majstorica Maruška

Ustupljena fotografija

"Maraska je jedan od simbola Zadra, lokalne manufakturne proizvodnje, voćnih likera i kvalitete već više od 250 godina. S druge strane pivovara Brlog ima jednu progresivnu priču koju vode dvije srčane žene posvećene izvrsnosti. I nama i Brlogu je kvaliteta ispred svega, stoga smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik. Ujedinili smo povijesno nasljeđe i suvremenost s ciljem stvaranja novog proizvoda koji će na najbolji način pokazati budućnost, u kojoj se tradicija uzgoja višnje maraške predivno isprepliće s novim trendovima u gastronomiji i kulturi ispijanja piva. Ovo je tek prva suradnja Maraske i Brloga, a u sljedećoj godini očekujemo nastavak", rekla je Nina Stanić, članica Uprave Stanić Grupe.

image

Ana Teškera, Nina Stanić i Maja Šepetavec

Ustupljena fotografija

Majstorica Maruška je serija piva koja započinje s tamnim pivom oplemenjenim višnjom maraškom, autohtonom sortom koja svoje najbolje plodove daje upravo na području Zadra i okolice te sladnom aromom čokolade, kave i orašastih plodova. Ovo pivo okusom ne odaje svojih visokih 10 % alkohola, svi sastojci su izvrsno balansirani i nenametljivi, dok ga infuzirana višnja maraška nježno obogaćuje svježinom. Baš poput savršenog deserta kojim počastimo drage ljude u ove zimske dane. Sve navedeno, ovo craft pivo čini jedinstvenim proizvodom koje s lakoćom spaja različite svjetove kroz igru i istraživanje.

image

Ekipa Maraske Zadar i Brloga

Ustupljena fotografija

Novo craft pivo je dobilo naziv po nadimku višnje maraške, kojoj lokalni Zadrani tepaju kao "maruški", jer je ona dio njihovog identiteta i namirnica koja je zastupljena u brojnim tradicionalnim i modernim receptima.

image

Majstorica Maruška

Ustupljena fotografija

"Brlog je kao pivovara i kao zadruga od početka svog poslovnog pothvata odisao silnom pozitivom i otvorenošću za suradnje i angažiranjem zajednice. Maraska je bila očigledni primjer za jednu zadarsku suradnju. Unatoč ‘generacijskoj‘ razlici i veličini firmi - na prvom zajedničkom susretu se ideja o pivu s višnjom maraškom sama nametnula. Majstorica Maruška je projekt koji će uključivati cijeli niz piva u kolaboraciji Brloga i Maraske, a Cherry Baltic Porter je tek prvo u tom nizu. Želimo kroz tu seriju kontinuirano istraživati načine na koje možemo obogatiti naša piva proizvodima i nusproizvodima iz Maraskine proizvodnje. Tako ćemo koristiti ono lokalno u zadarskom ekosustavu na najefikasniji, a i najzabavniji mogući način“, zaključile su Ana Teskera i Maja Šepetavec iz pivovare Brlog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:03