JOŠ JEDAN POČETAK

Spremni za sezonu, otvorili se Konoba Boba i Pelegrini koji starta s novim degustacijskim menijem

 Vjeko Bašić I Rudolf Štefan/
Najbolji dalmatinski restorani kreću u novu sezonu, evo što možete očekivati.

Konoba Boba i Pelegrini započeli su s novom sezonom i otvorili svoja vrata. Pelegrini će u početku nuditi samo degustacijski meni u večernjem terminu od 18:30 do 21:30, osim nedjeljom kad su zatvoreni. Degustacijski meni započinje carpacciom ili sipom zatim nude riblju mlađ, Jakovljevu kapicu i patku paštu. Prilikom našeg posljednjeg posjeta Pelegriniju favorit nam je bio osobni favorit bio nam je tingul od patke s crnom paštom. Tingul, tingulet ili kokoš na tingul, staro je jelo, vrlo karakteristično za Dalmaciju, koje se najčešće služi uz njoke ili tjesteninu, a varijanta je gulaša. Jedan od najjednostavnijih recepata jest da se na luku pirjaju manje atraktivni komadi mesa, poput krilca, bataka, ponekad i iznutrica, a kasnije se doda i domaća šalša. Posebna delicija koja se znala pripremati u okolici Skradina je i fazan na tingul, koji se priprema s bijelim vinom. Varijanta s patkom toliko je snažno, moćno i ekspresivno jelo da ćete vrlo vjerojatno žudjeti za dvostrukom porcijom. Degustacijski slijed zaključuju s jelom čija je glavna namirnica rak ili orzo, a za desert možete birati između slatkog od badema ili jagoda. Cijena degustacijskog menija je 165 eura.

image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix
image

Rudolf Štefan iz šibenskog restorana Pelegrini s chefom Jakovom Ujakovićem i sommelierom Branimirom Vukšićem

/Arhiva Pelegrini

Konoba Boba otvorila se 18. travnja i za sad će raditi sve dane u tjednu osim ponedjeljkom i možemo ih svrstati na listu naših omiljenih restorana.

image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

je jedan od naših omiljenih restorana. Prilikom svakog ali baš svakog posjeta jela su jednako precizno napravljena bez mnogo intervencije u namirnicu. Njihove hladne pjate je grijeh propustiti. Bez puno filozofiranja i cifranja ondje ćete pojesti jedan od najboljih tuna tartara ne samo u Dalmaciji, već i u cijeloj zemlji. Carpaccio im je jednako dobar, ako ne i bolji. Ondje se isplati ići pa čak i samo na nekoliko hladnih pjata s čašom vina. Ono što apsolutno morate kušati su tagliolini s ikrom morskog ježinca pa čak i pod cijenu da niste preveliki ljubitelj ježinca ili tjestenine. Inače, tagliolini ili taglierini tjestenina je vrlo slična tagliatellama, ali daleko tanja. Vinska karta im je jako dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:19