PEKARSKE RADIONICE

Slovenska pekarska senzacija o kojoj su pisali Buzzfeed i Daily Mail dolazi u Zagreb i Split

 Ustupljena Fotografija/
Polaznici će naučiti sve o starteru, pizzi i focacci te razne poklone među kojima i žilavi starter koji nije lako uništiti

Slovenka Anita Šumer počela je peći kruh 2012. i to ne bi bio nikakav spektakl da je ubrzo nakon toga nisu medijski popratili Business Insider UK, Daily Mail UK, UNILAD, Buzzfeed i talijanska Freeda. Popularnost je stekla putem društvenih mreža gdje je objavljivala svoje te pečene kruhove s raznim crtežima. Anita i sama priznaje kako je u početku dosta komplicirala pa je razvila cijelu filozofiju oko brige za starter (divlji kvasac) ali sad je sklonija pristupu da sve maksimalno pojednostavi.

image
Nik Jarh/

Održavala je masterclassove diljem svijeta, letjela na Jamajku i u Singapur zbog edukacijskih radionica, a ovo je prvi puta da održava edukativne radionice u dva hrvatska grada - Splitu i Zagrebu.

image
Ustupljena Fotografija/

Što ćete naučiti na radionici?

Naučit ćete napraviti tijesto koje možete uspješno koristiti za kruh, focacciu ili pizzu. Anita će vas ispričati sve svoje tajne kako se brinuti za starter. Posebno će otkriti kako vam pizza kod kuće može biti ukusna baš kao iz najboljih pizzerija, a za frikove deserata tu je kolač od pira.

Poklon za antitalente

Anita Šumer je za svoje polaznike pripremila poseban poklon - njen 10-godišnji starter, svoju kuharicu koja je proglašena najboljom na svijetu 2022. godine, popust za ostale knjige objavljene na hrvatskom jeziku, organsk proizvode i online članstvo od 3 mjeseca SourdoughMania Family. Svi oni koji su uspjeli uništiti svoj starter ili ga nikad nisu uspjeli uzgojiti sad imaju lakši početak jer će na radionici dobiti Anitin starter.

Datumi održavanja i cijena

Radionice će se održati 4. ožujka od 17 do 21 sat u Miele Experience Center Split i 13. ožujka u zagrebačkom Miele Experience Centeru od 17 do 21 sat. Cijena radionica je 149 eura, a dostupno je deset mjesta na svakoj lokaciji. Prijave su dostupne na službenoj stranici Anite Šumer.

Anitin recept za kruh:

Sastojci:

500 g bijelog pšeničnog brašna

280 g vode (ili malo više po potrebi)

150 g pjenastog i pjenastog (aktivnog) startera

10 g soli

Sve sastojke pomiješate da nema grudica i suhih dijelova. Dobro pokrijte i ostavite 10 minuta. Opet promiješate. Pustite da se tijesto udvostruči na sobnoj temperaturi. Tijesto oblikujte i premjestite u košaricu za dizanje tijesta. Ondje tijesto ostavite kojih sat ili dva. Nakon toga tijesto premjestite u hladnjak do sljedeg dana. Prije pečenja provjerite da li se tijesto dovoljno diglo, ako nije pustite ga da se odmori na sobnoj temperaturi. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva prvih 15 minuta na pari (dodajte keramičku posudicu s vodom u pećnicu ako nemate opciju da pečete na pari), a zatim još 10 minuta dok kruh ne dobije zlatno smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:53