CHEFOVI VS. PANDEMIJA

Ručaj s Maurom Colagrecom, partijaj u Berlinu, putuj helikopterom, jedi u Steirerecku i istraži Meksiko!

Bid for Recovery
 Official Page The Worlds 50 Best

U suradnji sa S.Pellegrino & Acqua Pannom, početkom srpnja pokrenut će se internetska aukcija 'Ponuda za oporavak'. Naime, najbolji svjetski restorani nude spektakularna gastronomska iskustva te se odriču zarade, a prikupljeni novac odlazi u fond za pomo restoranima koji se bore s posljedicama pandemije korona virusa. Aukcija će trajati 3. do 12 srpnja.

image
Ana Roš
Official Page The Worlds 50 Best


Pozivaju se ljubitelji gastronomije i putovanja da označe petak, 3. srpnja, u svom dnevniku: jer tada počinje aukcija 'Ponuda za oporavak´, što je prilika za licitiranje za jednokratno gastronomsko iskustvo koje doniraju neki od najboljih svjetskih restorana i chefova. Ovo je najveći svjetski događaj takve vrste, a prikupljat će sredstva za pružanje izravnih i opipljivih financijskih olakšica za restorane širom svijeta koji se bore s posljedicama pandemije Covid-19.

image
Alain Passard
Official Page The Worlds 50 Best


Mauro i Julia Colagreco dočekat će dvoje sretnih gostiju u idiličnom Mentonu, posjetiti poznate vrtove Mirazura kako bi odabrali proizvod, upoznali ribare koji u luci isporučuju morske plodove restorana i ručali s chefom Maurom u njegovoj organskoj pizzeriji Pecora Negra. Gosti će također kušati jela u Mirazurovoj kuhinji kreacije, upoznati tim i uživati u potpunom. Osim toga, sretnici će upoznati cijeli Mirazur tim, isprobati novi degustacijski meni, a prije polaska dobit će karton vina i set čaša.

image
Mauro Colagreco
Official Page The Worlds 50 Best


Samo neka od ekskluzivnih aranžmana podrazumijevaju turu helikopterom i blagovanje u izvrsnom Steirerecku u Beču, Tasting tura Meksikom, privatne masterclassove, umjetnička djela chefova, boce raznih alkoholnih pića koje je vrlo teško nabaviti, ture vinskim regijama, ludi partiji u Berlinu s ekipom iz Nobelhart & Schmutziga te istraživanje doline Soče s Anom Roš.

image
Ana Roš
Official Page The Worlds 50 Best


Sva sredstva prikupljena putem aukcije 'Ponuda za oporavak' i cjelokupnog programa 50 Best Recovery (inicijativa organizacije The Word´s 50 Best-a) usmjerit će se na pružanje financijske pomoći za restorane širom svijeta kako bi što prije prebrodili posljedice pandemije Covid-19. Nezavisni restorani i barovi širom svijeta moći će se izravno prijaviti za potporu u srpnju. Dodatne donacije uredit će putem neprofitnih organizacija koje podržavaju restorane, a istovremeno hrane i potrebite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:44