VEČERA OD 700 DOLARA

Rene Redzepi otvorio pop up restoran, nije se pojavio pa su gosti uživali u besplatnoj večeri

 @reneredzepinoma Instagram
Poznati chef okupljenima se ispričao i objasnio kako zbog pozitivnog testa na koronavirus ne može prisustovati večeri

Nakon što je prošlog mjeseca objavljeno kako će chef Rene Redzepi otvoriti pop up restoran u Brooklynu, rezervacije za ovo petodnevno jedinstveno iskustvo planule su u trenu. Večere su bile zakazane za dane između 16. i 20 svibnja, a mjesta su se prodavala po 700 dolara po osobi.

Jasno je kako samo iskustvo večere u Nomi ili, kao u ovom slučaju, na večeri koju priprema jedan od najboljih chefova na svijetu, nije jeftino iskustvo, pa cijene nisu previše iznenadile zainteresirane, no problem je nastao kada je u ponedjeljak objavljeno kako sam chef neće moći prisustvovati večeri zbog pozitivnog testa na koronavirus. Ipak, večera je svejedno održana i ostatak tima, koji nije bio u kontaktu s poznatim chefom, stigao je Brooklyn. Iznenađenje je uslijedilo kada je American Express, sponzor čiji su korisnici imali ekskluzivno pravo prisustvovati večeri tima iz Nome, svim gostima odlučio vratiti novac za večeru.

Kako su kasnije ispričali gosti, večera je bila spoj jela u kojima su dominirali kavijar, tartufi, jastog i sjajna vina, a svi prisutni svojim su kućama otišli s poklon vrećicom u kojoj se, između ostalog, nalazila i ručno rađena zdjela keramičarke Katrine Binzer.

"Nimalo loše za jednu besplatnu večeru", zaključili su na kraju na portalu Food&Wine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:41