OD PONEDJELJKA!

Popuštanje mjera: Ugostiteljima je napokon dopuštena prodaja kave za van

 Dk/Cropix
Premijer Andrej Plenković rekao je kako je ugostiteljskim objektima od ponedjeljka dopuštena prodaja kave za van

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković predstavio je blago popuštanje mjera. Iako je rekao kako još uvijek nema mjesta za velika popuštanja, ugostiteljskim objektima napokon je omogućena toliko očekivana prodaja kave za van.

"Što se tiče mjera, mislim na mjere ograničenja, mi smo proteklih dana kao što smo najavili, pratili razvoj epidemiološke situacije. Rekli smo da će nam referentni trenutak biti sredina veljače i nakon analiza i razgovora članova Vlade sa Stožerom, epidemiolozima, smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje će biti određeni signal popuštanja uz veliku dozu opreza.

Nema mjesta pretjeranom popuštanju niti ima prestanka odgovornog ponašanja svih građana. Te mjere se odnose na sljedeće: da se ugostiteljima koji pružaju uslugu pripreme jela, pića i slastica omogući prodavanje kave za van i na taj način omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost, s tim da mjere koje imaju i naknade za veljaču vrijede za cijeli mjesec“, rekao je premijer.

Najavljeno popuštanje mjera na snagu stupa u ponedjeljak, 15. veljače. Osim kave za van, dopušteno je i otvaranje fitness centara, teretana i kladionica, a učenicima je omogućena nastava u školama za strane jezike i radionice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:17