VRIJEME KRAFNI

Pistacija, kikiriki ili čokolada: Orijent ima novu limitiranu seriju krafni, a mi imamo favorita

 Privatna Arhiva/
Najstarija zagrebačka slastičarnica tradicionalnoj je slastici dala novo ruho

Iako nas, kada su u pitanju krafne, danas malo što može iznenaditi, vijest da su u najstarijoj zagrebačkoj slastičarnici upravo ovoj tradicionalnoj slastici odlučili dati novo ruho, natjerala nas je da se odmah zaputimo u njihovu poslovnicu u zagrebačkoj Petrinjskoj i u modernu varijantu krafni uvjerimo se sami. Naime, limitirana serija Orijentovih krafni sastoji se od tri nova okusa, pistacije s malinom, kikiriki maslaca s džemom od crvenog ribiza i spoja karamele i čokolade. Tu su i klasične krafne s pekmezom od marelice, a cijene se kreću od 9 do 14 kuna za premium okuse. Dolaze u nešto većem izdanju od uobičajenog, punjenja su izdašna, a tijesto meko i prozračno.

"Krafne su tradicionalna slastica u našim krajevima. Godinama radimo klasične krafne punjene pekmezom od marelice. Ove godine htjeli smo ponuditi nešto novo, što paše uz tu vrstu tijesta. Biramo ono sto se nama sviđa i što volimo, ali i što bi se svidjelo našim kupcima. Odabrali smo ova tri punjenja, a imamo još interesantnih ideja kad se gosti nauživaju ovih", rekle su nam sestre Šeherezada Sučević i Ildeza Tahiri Martelanc.

image
Privatna Arhiva/


Isprobali smo premium okuse krafni iz Orijenta i, iako smo očekivali kako će nepogrešivi spoj pistacije i maline odmah u startu preuzeti ulogu apsolutnog favorita, najviše nam se na kraju ipak svidjela kombinacija kikiriki maslaca i džema od crvenog ribiza. Bogata krema i kiselkasti džem sjajno se nadopunjuju, a ako ste ljubitelj američkog PB&J sendviča, ova krafna mogla bi biti odličan odabir i za vas.

Sve premium krafne dolaze s kremom na vrhu, a onoj s intenzivnim čokoladnim punjenjem u Orijentu su dodali i karamel. Naručiti ih možete putem aplikacija za dostavu ili ih pokupiti u slastičarnici. No, svakako pripazite, proizvode ih u limitiranim količinama i prvog dana iz vitrine su nestale već prije podneva.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:52