KUHAJ KAO CHEF

Pašteta, rižoto i prhki tart: Ova tri sjajna jela chefa Srdoča poželjet ćete skuhati već danas

 Matija Djanjesic/Cropix
Poznatog chefa Denija Srdoča zamolili smo da s nama podijeli nekoliko recepata po kojima i sam kuha u posebnim prilikama

U ovo neobično doba kad ljubav prema bližnjima i samima sebi treba slaviti baš svaki dan, odlučili smo se odmaknuti od materijalnih darova i prošli vikend najdraže razveselili dobrim zalogajima. Zamolili smo chefa Denija Srdoča da s nama podijeli nekoliko recepata za jela koja i sam voli pripremati u posebnim prilikama. Nije dugo razmišljao, nego nam je odmah spremno predstavio svoju paštetu od pačje jetrice s jabukom i kruškom, kremasti rižoto od cikle s kozjim sirom i lignjama te desert od prhkog tijesta s kremom od ovčjeg sira i domaćeg džema od drijenka.

"Ova su jela jednostavna, ali traže i malo više pozornosti. Treba uložiti malo početnog truda i razmišljanja pa onda tijekom večeri uživati u onome što ste stvorili. Amater ili profesionalac, svatko može napraviti ovo", objasnio nam je Deni.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Nove avanture

Chef Srdoč, koji je vodio kuhinju restorana hotela Draga di Lovrana u trenutku kada je 2019. restoran nagrađen Michelinovom zvjezdicom, ove godine seli u kuhinju spektakularnog novog resorta na Kvarnerskom zaljevu - riječkog Hiltona. Tamo se, naime, uskoro otvara rooftop restoran i lounge Nebo, u kojem će glavu riječ voditi upravo chef Srdoč, a gostima će se na dnevnoj razini predstavljati jelima u svom prepoznatljivom stilu - pomno biranim domaćim namirnicama upakiranim u više nego zanimljivo fine dining iskustvo. Rekao nam je da se posebno veseli prvim gostima.

"Ovaj projekt me stvarno jako veseli i mislim da kao tim možemo postići puno toga. U Hiltonu su zaposleni ljudi koji žele postići najbolje što mogu na svojim pozicijama i to mi daje dodatnu motivaciju da u Nebu napravimo priču koja će biti kao šlag na kraju ovog projekta. Jedina granica može biti ako nam u nekom trenutku ponestane mašte", kroz smijeh nam je rekao chef Deni Srdoč, a onda dodao i da se, unatoč trenutačnim restrikcijama, prilagodio situaciji i do otvorenja restorana odlučio još malo raditi na sebi.

image
Matija Djanjesic/Cropix


Otkrio je kako dane do otvaranja resorta i restorana provodi s najdražima, izrađuje sireve i kuha te kako u jelima koja je pripremio za ovu priliku voli uživati i sam. Za sada ih priprema samo kod kuće, a vrlo skoro, nadamo se, i u kuhinji novog restorana.

U nastavku donosimo tri sjajna recepta chefa Srdoča

PAŠTETA OD PAČJE JETRICE S JABUKOM I KRUŠKOM

image
Matija Djanjesic/Cropix

KREMASTI RIŽOTO S CIKLOM, KOZJIM SIROM I LIGNJAMA

image
Matija Djanjesic/Cropix

PRHKE KOŠARICE SA SKUTOM

image
Matija Djanjesic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:47