PROVJERENO!

Ovo su jedine posudice koje smo uspjeli pronaći, a u kojima namirnice doista ostaju svježe danima

Trik je u isisavanju zraka pomoću vakuumske pumpice, a obožavat će ih svi koji vole hrskavu salatu i tjednima svježe krastavce

Kada s različitih strana do nas krenu stizati preporuke za određeni proizvod, a pritom još poprime oblik neočekivanih šarenih ilustracija, bilo bi nemarno ignorirati informacije iz prve ruke i ne provjeriti o čemu je riječ. Upravo nam je tako na radar došao slovenski proizvođač raznih kućanskih potrepština naziva Status izvorna pomagala i njihov niz prozirnih posuda koje su puno više od plastičnih spremnika za skladištenje hrane. Pronašli smo ih na profilu animatorice, gastro ilustratorice i producentice Maide Srabović, koja ih svakodnevno koristi.

image
Maida Srabović/

"Dugo sam si željela vakuumirku da mogu sačuvati domaće sezonske namirnice koje dobijem od obitelji u Podravini. Za prošli rođendan sam tako od mame i tate dobila na poklon Status HomeVac vakuumirku uz koju su došle i dvije vakuumske posudice. Upravo su me te posudice nenadano skroz osvojile, doslovce od prvog korištenja! S obzirom na to da imam histaminsku intoleranciju, svježina hrane je u mojoj prehrani najvažnija stavka", upozorila nas je, uvjeravajući nas da su izrazito jednostavne za korištenje: "Doslovno staviš u posudicu hranu, zaklopiš je vakuumskim poklopcem i za par sekundi uz pomoć ručne vakuumske pumpice imaš sačuvanu hranu! Čak ti ne treba ni struja - i zato ih i nosim sa sobom čak i na putovanja", objasnila nam je.

image
Maida Srabović/

Dodala je i: "Koristim ih na više načina - za nositi obroke na posao, za čuvanje svježih namirnica u frižideru, za spremanje već pripremljenih obroka u zamrzivač (npr. punjene paprike, sirove slastice...) i u špajzi za pohranjivanje brašna, mahunarki i žitarica, svojih domaćih granola, ali i kave u zrnu jer tako ostaje duže svježa. Očišćene zelene salate su i do tjedan dana hrskave i svježe, krastavci iz dedinog vrta su mi čak i dva tjedna k‘o tek ubrani. U njima mariniram čak i jaja za ramen. I klice čuvam u njima! Čak sam jednom i kad je padala kiša nosila u vakuumskoj posudici do pošte hard disk s backupom projekta koji sam slala u Francusku", uz smijeh je zaključila. Vrijedi isprobati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:03