GDJE ZA VIKEND?

Ovo je 5 ideja zbog kojih ćete bar na kratko zaboraviti na sve, uživati u prirodi i dobroj hrani

Meneghetti Wine Hotel & Winery
 Lukart Wedding Photography/Lukart Wedding Photography
Izdvojili smo nekoliko simpatičnih adresa za maksimalno opuštanje diljem zemlje

Kada vam dosade gradske gužve ili se jednostavno na dan, dva poželite maknuti iz već poznate okoline, možda će baš ovih nekoliko adresa biti pravo rješenje. Prekopali smo ponude smještaja koji, osim apsolutnog odmora, nude i domaće specijalitete i pronašli nekoliko sjajnih destinacija. No, moramo vas upozoriti, zbog trenutne situacije s koronavirusom, neke od aktivnosti na određenim lokacijama možda neće biti dostupne pa se svakako dodatno informirajte prije polaska na željeno mjesto odmora.

Međimurski Ceker

U međimurskom Svetom Martinu na Muri krije se jedna od najljepših kuća za odmor ovog kraja. Kako kažu u Međimurskom cekeru, ovo je mjesto idealno za odmor, dobre emocije i pun želudac, a osim toga, šarmantna kućica okružena je divnim zelenilom i prirodom koja je zaslužna za uživanje u miru. Naravno, uživanje u kući za odmor Međimurski Ceker, odličan je odabir i za gurmane upravo zato što će vas ovdje dočekati veliki voćnjak, vinska kušaonica, a vlasnici često surađuju i s lokalnim OPG-ovima kako bi gosti što bolje upoznali kraj koji su odabrali za odmor. Ova kućica s dvije spavaće sobe i prostranom terasom idealna je za vikend bijeg iz grada u paru, a cijena dva noćenja kreće se oko 1800 kuna.

image
Holiday Home Međimurski Ceker Facebook /
image
Sanja Mijac/Holiday Home Međimurski Ceker Facebook /

Agroturizam Ograde

Agroturizam Ograde smješten je oko tri kilometra od Žminja i desetak kilometara od Pazina, nudi pregršt sadržaja i sjajnu gastro ponudu. Zaželite li se domaćih pljukanaca u bogatom umaku od kokoši, domaćih kobasica, sezonskih maneštri, jela od gljiva ili šparoga uparenih s dobrom malvazijom ili teranom, Ograde su svakako mjesto za vas. Kada pak poželite uzeti predah od hrane, svakako se zaputite u šetnju imanjem gdje vas čekaju domaće životinje i uživanje u zelenilu. Agroturizam Ograde gostima nudi i noćenje u tradicionalno uređenoj kući s bazenom u kojoj može boraviti i do šest osoba, a cijene se kreću od 750 kuna do 160 eura.

image
Agroturizam Ograde Facebook/
image
Agroturizam Ograde Facebook/
image
Agroturizam Ograde Facebook/

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Ljubitelji dobrog vina posebno će uživati na adresama poput one na kojoj se nalazi istarska Wine Hotel & Winery Meneghetti. Okružena je vinogradima, a osim u luksuzno opremljenim sobama i vrhunskom vinu, gosti mogu uživati i u nagrađivanom maslinovom ulju te brojnim aktivnostima unutar i izvan hotela. Zaželite li se stvarno opuštajućeg odmora u Istri, birati možete između vile, sobe i apartmana, a to će vas koštati od oko 180 do 1100 eura.

image
Meneghetti Wine Hotel & Winery Facebook/
image
Rajan Milosevic/

Ranč Ramarin

Nedaleko Slavonskog Broda, u mjestu Garčin, nalazi se pak ranč Ramarin, stvoren za ljubitelje životinja, biciklizma, pješačenja i, naravno, dobre slavonske hrane. Ranč nudi i mogućnost odsjedanja u bungalovima koje će vas koštati između 350 i 420 kuna, a osim pobrojanih aktivnosti, ovdje vas čeka i degustacija vina te specijaliteti s roštilja. Sudeći po objavama na društvenim mrežama, restoran ranča Ramarin trenutno je zatovren pa svakako provjerite detalje prije polaska u Slavoniju.

image
Ranč Ramarin Facebook/
image
Ranč Ramarin Facebook/

Agroturizam Kalpić

Vuku li ipak zimski mjeseci na kopnu u nešto topliju Dalmaciju, svakako razmislite o vikendu kod obitelji Kalpić. "Ovo nije tipična seoska priča nego jedinstven doživljaj dalmatinskog zaleđa u kojem dominira domaća obiteljska atmosfera, brojni autentični sadržaji i onaj divan osjećaj povratka prirodi", stoji na njihovoj službenoj stranici, a mi ćemo dodati još samo kako kod Kalpića, osim uživanja u prirodnim ljepotama dalmatinskog kraja, možete rezervirati i smještaj pa danima uživati u lokalnim specijalitetima kao što su domaći pršut, vina i maslinovo ulje. Cijena za dvije noći van sezone kreće se između 800 i 1000 kuna.

image
Agroturizam Kalpić Facebook/
image
Agroturizam Kalpić Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:25