Celebrity chef iz Ferrare

Ovih je dana zagrebački Johann Franck ugostio chefa Gianfranca Chiarinija!

U zagrebački bistro Johann Franck, u kojem chef kuhinje Ivan Tomašević njeguje kuhinju sastavljenu od domaćih namirnica, nisu zalazili samo domaći gosti i turisti željni dobrih zalogaja. Posjetili su ga, na poziv Ivana Tomaševića, celebrity chef Gianfranco Chiarini i njegova supruga, chef Anna Chiarini.

Piše: Sunčana Barušić

Snimaju: Kristina Mihaljević i Tiziana Tomadin

Ovih dana u zagrebački bistro Johann Franck, u kojem chef kuhinje Ivan Tomašević njeguje kuhinju sastavljenu od domaćih namirnica, nisu zalazili samo domaći gosti i turisti željni dobrih zalogaja. Posjetili su ga, na poziv Ivana Tomaševića, celebrity chef Gianfranco Chiarini i njegova supruga, chef Anna Chiarini u sklopu svoje Eastern Europe Culinary Tour 2016. u sklopu koje prolaze kroz 14 zemalja ovog dijela Europe, od Poljske do Estonije, s ciljem upoznavanja najboljih chefova u regijama te kulinarskih delicija i običaja koje će podijeliti s više od 30.000 chefova u svojoj poslovnoj mreži i pola milijuna sljedbenika na svojoj FB stranici.

Chef Gianfranco Chiarini i chef kuhinje Johanna Francka Ivan Tomašević odmah su našli zajednički jezik: naime obojica dijele jednaku strast prema svježoj, organskoj hrani lokalnog podrijetla.

Talijanskom gostu i njegovoj supruzi kuhinja zagrebačkog bistroa predstavila je nekoliko hrvatskih regija kroz meni naziva Touch of Croatia, koji je chef odabrao za dragog gosta isključivo od svježih namirnica dostupnih toga dana. Naravno, prije pripreme oba su chefa posjetila zagrebačku tržnicu Dolac te odabrali nekoliko domaćih proizvoda koje su kasnije zajednički pripremali. Chef Gianfranco Chiarini bio je oduševljen ponudom i činjenicom da se na našim tržnicama zaista mogu dobiti vrhunske domaće sirovine.

- Za mene je kuhanje kada kuhar zna podrijetlo svih sastojaka s kojima radi i voli zaprljati ruke u kuhinji - rekao je Chiarini koji vjeruje isključivo u organsku kuhinju. - Molekularnu kuhinju ne priznajem. Ubaciti vrhunsku namirnicu u blender i pomiješati s pojačivačima okusa stvarno je besmisleno - dodao je chef iz Ferrare. Predstavljajući novo razdoblje Johanna Francka kao kultnog mjesta zagrebačke gastronomije, chef Tomašević iskazao se svojim najvećim prednostima: inspiracijom, predanošću, sljubljenošću s gostom te inovativnim pristupom namirnicama.

Naime, i on poput bračnog para Chiarini, koji su orijentirani na 100% organsku kuhinju i vrhunsku kreativnost pri posluživanju jela, njeguje duboku povezanost s morem i prirodom, koja je ostavila trag na njegovu kuhinju pa nadahnuće vole potražiti u divljim plodovima i začinima u prirodi, a njegova vizija “funky food - fine dining with a twist” savršeno se uklapa u Johann Franck priču. Ovim gostovanjem Johann Franck pokreće što bolje povezivanje te poslovnu suradnju između svjetskih chefova, njihovih kuhinja te razmjenu kulinarskih delicija i najavljuje buduću praksu organiziranja gostovanja svjetski poznatih chefova.

O Gianfrancu Chiariniju

Gianfranco Chiarini talijanski je celebrity chef iz Ferrare, a njegova karijera uključuje rad u Michelinovim restoranima, hotelima i brodovima te kulinarsko savjetovanje. Poznat po širokom rasponu znanja, interesa i tehnika koje koristi, Gianfranco podjednako nalazi inspiraciju u kreiranju receptura, ali i dizajniranju luksuznih restorana, istra- živanju klasične i moderne europske i svjetske kuhinje.

Autor je nekoliko nagrađivanih knjiga, mentor, ugostitelj i konzultant. Pojavio se u više od 80 časopisa u više od 25 zemalja, nastupao je na CNN-u te brojnim TV emisijama. Kao globalni konzultant vodi najveću svjetsku mrežu s više od 30.000 kuhara, dok njegov Facebook ima 500.000 sljedbenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:52