SEZONA FESTIVALA

Ovih dana u Šibeniku i Splitu održavaju se čak dva gastro festivala, evo što vas tamo čeka

 Spring Festival/
Krenulo je treće izdanje Split Spring festivala, a ubrzo se otvara i Šibenik Spring

Sve toplije dane obožavamo provoditi na suncu, a sada imamo čak dva nova povoda da uživanje dodatno pojačamo. U Šibeniku i Splitu, naime, ovih dana kreću čak dva gastronomska festivala. U nastavku donosimo detalje.

POP UP IZDANJA NAJKREATIVNIJIH SPLITSKIH RESTORANA

Treće izdanje Split Spring festivala startalo je ovog četvrtka, a trajat će sve do 12. lipnja. Mjesto događaja je Strossmayerov perivoj, a kao i prve dvije godine, i ovog će puta na festivalu svoja pop up izdanja imati neki od najkreativnijih splitskih restorana. Popis je prilično dugačak, a na njemu se, između ostalih, nalaze i ArtiČok, Bokamorra, Mazzgoon, Corto Maltese i Uje oil bar. U Split stiže i American bar Dollar, a u deset dana trajanja festivala gosti će, osim u slasnim zalogajima, uživati i u odmoru na ležaljkama, čitanju knjiga i ispijanju osvježavajućih napitaka. Također, svake večeri na programu je i odabrana glazba najrazličitijih domaćih glazbenika.

image
Spring Festival/

Organizatori poručuju kako je upravo Split Spring najbolje mjesto za uživanje u kavici, marendi, ručku, čak i za odraditi sastanak pa svakako, nađete li se ovih dana u blizini, posjetite Đardin i uživajte u bogatoj ponudi. Festival je za posjetitelje otvoren svakog dana od 11 do 23 sata.

image
Spring Festival/

PRVI STREET FOOD FESTIVAL U ŠIBENIKU

U utorak, 8. lipnja pak kreće prvi šibenski street food gastro festival Šibenik Spring. Održat će se u zelenoj oazi Perivoja Roberta Visianija i trajat će sve do 12. lipnja. Posjetitelje na šibenskom festivalu očekuje cijeli niz slasnih specijaliteta, od sočnih burgera, sticky i crispy pilećih krilca i pulled porka Festine Lente, preko porchette u somunu i ceviche tune u tacosu iz Pjata, pa do maništre od sipe, janjetine a la Pucalina, skradinskih čokalica i šibenske gibanice iz bistro Pucaline. Tu je i konoba Lola s tradicionalnim šibenskim platama, slastičarnica Yum s inovativnim slasticama te Karoca sa zdravim sokovima, koktelima i smoothiejima.

image
Spring Festival/

Osim street food zalogaja i osvježavajućih napitaka, na Šibenik Spring festivalu neće nedostajati niti glazbe, a organizatori su pripremili i kutak za opuštanje, fotkaonu te dječji kutak za koji se pobrinula Bubamara iz Šibenika.

Šibenski Spring festival za posjetitelje će biti otvoren svakoga dana od 17 do 23 sata, a u subotu, 12. lipnja, od 11 do 23 sata. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

image
Spring Festival/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:22