CHEF UŠAO U POVIJEST

Osvojio je milijun dolara na kvizu "Tko želi biti milijunaš?" i dao ih u dobrotvorne svrhe

Chef s najvrijednijom nagradom
 David Chang Instagram
Poznati chef David Chang osvojio je milijun dolara i donirao ih zakladi za pomoć radnicima u ugostiteljskom sektoru

Chef David Chang ušao je u povijest, postavši prva slavna osoba koja je osvojila milijun dolara na ABC-ovom showu 'Tko želi biti milijunaš', kako prenosi najvažniji gastronomski portal Fine dinig lovers.

Osnivač carstva Momofuku i autor brojnih knjiga, pojavio se u emisiji kako bi prikupio novac za fundaciju Southern Smoke sa sjedištem u Houstonu, donijevši im najveću nagradu do sad i to čak milijun dolara.

Neprofitnu organizaciju 2015. godine osnovao je chef Chris Shepherd s ciljem prikupljanja sredstava u vidu financijskih olakšica radnicima restorana pogođenih krizom koronavirusa. Chang je dugogodišnji zagovaratelj zaklade otkako je prije nekoliko godina sudjelovao na njihovom godišnjem festivalu prikupljanja sredstava.

image
Mina Kimes koja je dala točan odgovor
David Chang Instagram

Na posljednje pitanje Jimmyja Kimmela vrijednim milijun dolara,chef Chang odgovorio je točno i time osvojio milijun dolara, a glasilo je: "Iako predsjednik i njegova žena nikad nisu dotakli prekidač za paljenje svijetla iz straha da ih ne ubije, koji američki predsjednik je prvi imao struju u Bijeloj kući?" Odgovor je Benjamin Harrison u čemu mu je pomogla prijateljica Mina Kimes. Prilikom razmišljanja o svom odgovoru, Chang je istaknuo ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi ugostiteljski sektor i s mišlju na brojne obitelji kojima bi milijun dolara mogao pomoći Chang je skupio hrabrosti i potvrdio Minin odgovor. Na svom Twitteru Chang je izjavio kako se njegov problem s kockanjem konačno ispalti i budući da vlada neće pomoći radnicima u restoranu, moramo učiniti što možemo da pomognemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 04:22