Dobra hrana daruje

Osvoji novi hit naslov Školske knjige ‘Znanost začina‘ i otkrij jedan posve novi gastro svijet

 Press
Jednom kad otvorite ovu knjigu začini vam više nikad neće biti u stražnjem dijelu kuhinjskog ormarića!

Nakon što nas je oduševio knjigom "Znanost kuhanja", dr. Stuarta Farrimond ide dalje. Ovaj put je na znanstveni način pristupio začinima! Ljubitelji začina, pustolovi i znatiželjni kuhari, uz njegov će novi naslov i zahvaljujući njegovim zanimljivim istraživanjima lako podići svoju strast prema začinima na novu razinu.

U novoj knjizi dr. Farrimond nudi fascinantan uvid u jednostavna, znanstveno utemeljena načela koja će posve promijeniti način na koji upotrebljavamo začine.

Svladajte znanost koja se skriva iza kulinarske umjetnosti stapanja začinskih mješavina te naučite kako spojevi koji tvore okus(e) začina u novim kombinacijama stvaraju drukčije arome i osjete. "Znanost začina", objavljena u izdanju Školske knjige, s više od 40 regionalnih vodiča te s opisima 60 začina i 65 izvornih i inovativnih recepata nadahnut će vas da kuhate na sasvim nov način.

Bez obzira na to jeste li iskusan kuhar(ica) ili amater(ka), ovom ćete knjigom biti nadahnuti i ohrabreni osloboditi vlastite kulinarske talente. "Znanost začina" bit će vam pouzdan vodič u svijet fantastičnih, novih gastronomskih užitaka. Jedno je sigurno - nakon što otvorite ovu knjigu začini vam više nikad neće biti u stražnjem dijelu kuhinjskog ormarića!

Ovo zanimljivo i korisno djelo objavljeno u izdanju Školske knjige preveo je Vjekoslav Čulo, a može se nabaviti u svim knjižarama i webshopu izdavača, ali i u nagradnom natječaju na Instagram profilu portala Dobra hrana!

image

Znanost začina

Press

Sve što trebate je:

  1. Zapratiti Instagram profile Dobre hrane i Školske knjige
  2. Lajkati foto-objavu o natječaju.
  3. Ispod objave na Instagramu odgovoriti na pitanje koji je vaš najdraži začin i zašto?

Pet dobitnika osvojit će izdanje knjige "Znanost začina", a njihova imena objavit ćemo na Instagram profilu portala Dobra hrana u petak, 13. listopada, iza 13 sati. Sretno!

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

image

Znanost začina, Školska knjiga, 2023., 29,50 €

Press

Kao znanstvenik nadahnut svijetom kemije, dr. Farrimond smislio je periodni sustav začina u kojemu su glavni začini organizirani u 12 skupina okusa, ovisno o tome koji je kemijski spoj najvažniji u njegovom profilu okusa. Autor daje podrobne upute kako se služiti periodnim sustavom te stvoriti vlastite kombinacije i jedinstvene mješavine začina. Tako je prvi dio knjige svojevrstan vodič kroz palete začina koji su karakteristični za više od 40 svjetskih regija, dok je u drugom dijelu knjige opisano 60 najpoznatijih svjetskih začina i predstavljeni su izvorni i inovativni recepti koji će nadahnuti čitatelje da isprobaju neke od tradicionalnih začinskih mješavina ili umaka.

image
Press

Iz predgovora autora knjige "Znanost začina"

"Ova knjiga je za sve ljubitelje kuhanja koji žele doživjeti nove kombinacije okusa koji će ih uzbuditi i oduševiti. Propisani recepti mogu frustrirati kreativne šefove, ali sve donedavna, jedini način kako otkriti koji se začini dobro sljubljuju bio je metodom pokušaja i pogrešaka. Osobno iskustvo, običaji i mrvica intuicije bili su sastojci nužni za pripremu začinskih mješavina. Tome je došao kraj jer znanstvena otkrića iz temelja su promijenila staromodne zamisli. Začini se mogu kombinirati i dodavati jelima za koja nikad ne biste pomislili da se mogu začiniti određenim začinom i nitko ne bi trebao biti sputan receptima poznatih kuhara, internetskih ‘gurua‘ ili obiteljskim običajima. Ova knjiga vrhunac je ambicioznog, jedinstvenog projekta čiji je cilj poslužiti jednostavna, znanstveno utemeljena načela koja će, nadam se, posve promijeniti način kako upotrebljavate začine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:22