NOVO MJESTO

Omiljeni dubrovački restoran dobio je dugo iščekivani produžetak - otvoren je Pantarulić!

Novi lokal tima iz popularnog Pantarula napokon otvorio vrata na radost lokalaca u potrazi za dobrom marendom

Kada je 2014. godine u dubrovačkom Lapadu u Ulici kralja Tomislava 1 otvoren restoran Pantarul, nije trebalo dugo da postane omiljena adresa lokalaca, ali i stranih posjetitelja. Iako se u posljednjih devet godina mijenjao postav u kuhinji, vlasnici restorana Ana-Marija Bujić, njen suprug Milan Vasić i njihov poslovni partner Đuro Šiljug zadržali su koncept s kojim su krenuli: ideja je bila stvoriti atmosferu doma u urbanom restoranu s kreativnim jelima pripremljenima od kvalitetnih lokalnih namirnica.


Cilj im je od samog početka bio ponuditi Dubrovčanima mjesto na kojem se mogu osjećati kao da su svratili kod prijatelja na večeru i čašu vina, a u tome su i uspjeli. Budući da su otvoreni cijele godine i ustvari orijentirani više na domaću nego na stranu publiku, a pritom imaju kvalitetnu ponudu ukusnih jela, nije iznenađenje da su postali jedan od favorita svojih sugrađana.
image

Pantarul doma Ana-Marije Bujić

Ana-Marija Bujić/Pantarul

Štoviše, Ana-Marija Bujić, koja je ujedno i autorica jednog od prvih uspješnih domaćih blogova posvećenih hrani Da mi je nešto slatko, u suradnji s chefom Jadranom Tutavcem, izdala je i knjigu Pantarul doma, upravo kako bi popularne klasike koje su služili u restoranu od 2014. do 2019. godine njihovi gosti mogli kod kuće i sami spremiti.
image

Ana-Marija Bujić i njen partner i suprug Milan Vasić

Privatna arhiva/Pantarul

Sada su otišli i korak dalje kako bi se u njihovoj hrani moglo uživati i izvan samog Pantarula - nakon pomne razrade koncepta napokon je otvoren Pantarulić, mali lokal u kojem Dubrovčani, ali i brojni turisti, mogu odabrati jednostavnija jela spremljena u duhu samog restorana i naručiti ih za ponijeti. Ponudu Pantarulića, smještenog u ulici Iva Vojnovića 2, i dalje će obilježavati "pažljiva priprema i balans okusa", kako ističu na svojim mrežama.
image
Pantarulić/Instagram

"Super nam kupci reagiraju, došli su nas podržati ljudi koji inače dolaze kod nas u restoran. Dugo smo otezali s otvaranjem i nisu svi radovi sasvim gotovi, ali odlučili smo otvoriti kako je, tako je. Pantarulić je ustvari velika kuhinja s pultom i treba proći barem mjesec dana da se uhodamo, no stvarno vlada dobra vibra i izbacujemo super hranu pa smo baš sretni!", ispričala nam je Ana-Marija Bujić telefonski kratko u ludnici oko otvorenja svog novog lokala.

Hranu u ponudi tim iz Pantarula predstavlja kao idealno rješenje za "kad moraš ić‘" odnosno kada nemate vremena opušteno uživati u samom restoranu nego želite nabrzinu pojesti nešto kvalitetno. Osim što možete svratiti po svoj ručak ili večeru, možete naručiti i da vam odabrana hrana stigne na vašu adresu. Pritom u ponudi imaju šest bogatih sendviča, jednu juhu, dvije poke zdjele i to s kozicama ili piletinom, kao i Cezar salatu. Usto se na jelovniku nalazi i kolač s borovnicama kao jedini desert.

image

Sendvič s mariniranin pečenim telećim kotletom, coleslaw salatom i matovilcem.

Ana-Marija Bujić/Pantarul

Svi su sendviči konkretni i sadrže kombinacije namirnica poput mariniranog pečenog telećeg kotleta s coleslaw salatom, trgane svinjske lopatice s brie sirom ili pak pečenih paprika s krem sirom i teriyaki umakom, a pritom možete naručiti manju i veću verziju, ovisno o vašem apetitu. Cijene sendviča kreću se od 4 do 17€, dok ćete za poke zdjelu ili pak salatu izdvojiti između 8 i 15€. Uz svoj sendvič možete naručiti i kavu te su najavili i ponudu svježih koktel sokova.

Radno vrijeme Pantarulića će prvih desetak dana biti od 11 do 20 sati, a za više informacija pratite njihove društvene mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:09