Pravi raj

Oduševila nas je ova mala urbana farma na zapadnom dijelu Zagreba, nudi sve vrste salata

 Facebook @gredica
Sa sunčanim vremenom u zagrebačkom kvartu Rudeš niknuo je predivan nasad sezonskih salata koji jedva čekamo opet posjetiti

Ako ste u blizini Rudeša i jede vam se svježa salata, koju trenutno nemate u hladnjaku ili svom povrtnjaku - navratite do Gredice, male urbane farme! Ova mala zelena oaza uz obiteljsku kuću u zapadnom dijelu Zagreba u ponudi ima gotovo sve vrsta salata. Doslovno na metar od štanda počinju gredice i sav uzgoj je vidljiv. Dobro je znati i kako SOPG Ivan Šanjug ne koristi umjetna gnojiva niti bilo čime drugim šprica svoje gredice i usjeve, a također dodaje kako je sav uzgoj na kompostu, dok su proizvodi u ponudi ubrani to jutro prije otvaranja štanda.

Sada nemamo izgovor da barem jednom u danu ne pojedemo zdrav obrok pun vitamina, minerala i vlakana, pretvorimo ga u šarenu ljetnu salatu i spojimo s omiljenim komadom mesa ili ribe.

image
Facebook @gredica

Kako su napisali na svojoj službenoj Facebook stranici i obavijestili članove zatvorene grupe Virtualni zagrebački plac, ovog su tjedna u ponudi:

• Klasični mix (baby listovi crvenih i zelenih - puterica, kristalka, batavija i hrastovog lista - poznato kao "mišancija") - 200 g/2 eura
• Gredica mix (baby listovi cikle, špinata i kelja) - 140 g/2 eura
• Azijski mix (9 vrsta azijskih gorušica ljutog okusa) - 140 g/2 eura
• Mikro mix (5 vrsta mikrozelenja - mikro suncokret, rotkvica, kelj, crveni kupus i rikula) - 60 g/2 eura

image
Facebook @gredica

• Talijanski mix (salatni trputac i salatna cikorija - 2 stare talijanske sorte trpko/gorkog okusa) - 140 g/2 eura
• Rikula - 140 g/2 eura
• Baby listovi cikle - 140 g/2 eura
• Menta - pušlek/1 euro

image
Facebook @gredica

Štand na farmi otvoren je svakog petka od 14 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, a pronaći ih možete na adresi Korenička 41, Rudeš, Zagreb. Također, za sve novosti s njihovog SOPG-a možete ih pratiti na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:35