PROVJERENI RECEPTI

Od punjenih i prženih do šufiganih: Danas lignje pripremamo na ovih 5 genijalnih načina

punjene lignje
Okušajte se u pripremi ovih pet provjereno dobrih recepata s omiljenim lignjama

Osim oslića, srdele, brancina i orade, petkom se posebno veselimo i slasnim lignjama. Volimo ih punjene klasičnim, ali i nešto drugačijim nadjevima, obožavamo ih frigane, a najdraže su nam na žlicu u kombinaciji sa sezonskim povrćem. Upravo zato, pripremili smo pet recepata koje vrlo jednostavno možete iskoristiti kao inspiraciju za današnji ručak ili večeru pa uživati u provjereno dobrim okusima omiljenih liganja. Na našem popisu tako su se našle lignje na padeli chefa Matije Bregeša, punjene lignje s povrćem koje jednostavno morate isprobati bez obzira na doba godine, one slasne frigane, šufigane lignje u umaku od rajčice te lignje sa sezonskim rižotom po receptu chefa Denija Srdoča.

PUNJENE LIGNJE S POVRĆEM

image
punjene lignje

PRŽENE LIGNJE S BLITVOM NA LEŠO

image
lignja i blitva

LIGNJE NA PADELI

image
Maja Danica Pečanić/

ŠUFIGANE LIGNJE

image
Marko Miščević/Cropix/

RIŽOTO S CIKLOM I LIGNJAMA

image
Matija Djanjesic/cropix//

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 02:15