NOVO MJESTO

Nova slastičarnica u centru Zagreba nudi dobre slastice, a iza svega stoji i inspirativna priča

 @dolcinotti.caffe Instagram
Iza pokretanja slastičarnice stoji Reto centar, a suradnju su ostvarili s poznatom slastičarkom Anom Marić

Prije tjedan dana u centru Zagreba, na adresi Trg Žrtava Fašizma 14, otvorena je slastičarnica Dolcinotti. Riječ je o projektu koji je pokrenuo Reto centar u suradnji s Kristijanom Cinottijem, revizorom i osnivačem hrvatskog ureda međunarodne kuće Mazars u Hrvatskoj, te kroz koji se majkama koje se liječe od ovisnosti ili su bivše ovisnice daje mogućnost rada i novog početka. Sama slastičarnica, osim odličnih slastica koje je za njih kreirala naša poznata slastičarka Ana Marić, tako nosi i lijepu, toplu priču te je nazivaju još i slastičarnicom nade i dobrote.

image
Privatna Arhiva/

Kada smo ovih dana, u kasnijim poslijepodnevnim satima posjetili slastičarnicu Dolcinotti, gotovo svi stolovi bili su zauzeti, a u vitrini je ostalo tek nekoliko kolača. Na preporuku osoblja, isprobali smo kikiriki tart te Ferrero kuglu i obje slastice bile su bogatog, punog okusa i zbilja lijepog izgleda. Osim toga, u ponudi imaju još i kolač s čokoladnim mousseom, zatim varijantu modernog tiramisua s kremom od mascarponea i jaja na biskvitu od kakaa i kave s hrskavim slojem kakao nibsa i praline paste, varijantu cheesecakea s marakujom, čokoladni kolač s gelom od maline, tart od limuna, čokoladni kolač s bademom, mandarinom i narančom te flan parisien, slasticu nalik onoj koju je za naše božićno druženje nedavno pripremila Ana Marić, a recept za koju možete pronaći ovdje.

image
Privatna Arhiva/

Cijene slastica kreću se od 24 kune za Lemon tart do 29 kuna za Orange Moon (čokolada i naranča) i Reto (kolač od bijele čokolade i yuzua s malinama i pistacijom). Osim toga, pored hladnjaka s kolačima stoji i škrinja s Ledo sladoledom, a kako smo načuli, uvode i doručak te će, između ostalog, posluživati slane vafle. Voditelj slastičarnice dobrote je Clement Senaratne, inače vlasnik zagrebačkog restorana Curry Bowl.

Dobro je spomenuti, Ana Marić inače je naša poznata slastičarka koja je karijeru gradila uz Petru Jelenić i Roberta Hromalića, velika imena hrvatske slastičarske scene. Radila je i u zagrebačkom restoranu ManO2, zatim dubrovačkoj Nautici, a neko vrijeme bila je i chef slastičarnice u restoranu 360 s jednom Michelinovom zvjezdicom. Ostvarila je i suradnju sa slastičarnicom Amelie, o čemu smo svojevremeno i pisali.

Reto centar je neprofitna udruga koja se financira od rada svojih korisnika. Do sada su poslove poput kombi prijevoza, popravaka i prodaje rabljenih stvari obavljali muškarci, no pokretanjem slastičarnice Dolcinotti prilika se pružila i ženama te tako danas imaju radno mjesto gdje stvaraju slastice po receptima vrhunske slastičarke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:02