Dobar razlog za izlet

Nakon sedam mjeseci Ana Roš zatvorila jedan, a sad otvara novi restoran u centru Ljubljane

 Vedran Peteh/Cropix
Njezin novi restoran navodno će biti u sklopu novog hotela, na dobroj lokaciji u strogom centru slovenske prijestolnice

S Anom Roš Stojan, vlasnicom Hiše Franko koja je upravo osvojila treću Michelinovu zvjezdicu i postala jedini restoran u Sloveniji i okolici s tako ozbiljnom referencom, ne manjka iznenađenja. Naime, hrvatskoj javnosti poznata chefica objavila je kako je došlo vrijeme za zatvaranje njezinog pop up bistroa Ana in Slon u Ljubljani te za otvorenje novog restorana.

"Ovo nije zbogom, nego vidimo se kasnije! Iznimno smo zahvalni što je naš bistro bio u Hotelu Slon, bilo je to fantastično putovanje. No, sad je vrijeme da se skrasimo na jednoj adresi i jedva čekamo da vas u njoj ugostimo", stoji u objavi na društvenim mrežama.

Iako će se nekima to činiti čudno, a nekima biti i žao što u proteklih sedam mjeseci nisu imali priliku posjetiti pop up bistro Ana in Slon, već je i na otvorenju najavljeno kako "ima rok trajanja". Uostalom, i na Instagramu u opisu profila stoji kako će biti otvoren do jeseni 2023.

Podsjetimo, Ana in Slon bio je u sklopu Best Western Premier Hotel Slon Ljubljana, radio je od utorka do petka od 17 sati do ponoći i subotom od podne do ponoći, a kraj jedne lijepe priče privela je kraju humanitarnom večerom posvećenoj nesretnim ljudima pogođenim razornim poplavama u Sloveniji, u kojoj su snage udružili timovi iz svih njenih lokala - onaj iz Hiše Franko, Ane in Slona, ali i Pekarne Ana.

image
Instagram @anainslon

Kako se priča, chef Roš Stojan, o kojoj je u proljeće pisao i New York Times, uskoro će novi restoran otvoriti opet u sklopu hotela, navodno i na dobroj lokaciji u strogom centru, i to bi trebala biti njezina nova stalna adresa. Pekarna Ana, koju je u Ljubljani otvorila prošle godine, također nastavlja s radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:13