Ovaj tjedan bila sam na dva zagrebačka placa. Na Dolcu sam kupila većinu namirnica (najviše za snimanje editorijala za sljedeći broj magazina Dobra hrana), a na Trešnjevački plac sam išla samo zbog prvih ovogodišnjih limuna (pola kilograma 10 kn), na štand gdje kupujem i najslađe mandarine i naranče. Čim sam ih ugledala, znala sam da moram napraviti dugo planiranu tortu od limuna.
Na Dolcu također sjajna ponuda, opet sam malo obezglavljena, kupila bih svašta, a u novčaniku još 40 kuna. Odlučujem se za divnu kovrčavu zeleno-crveno-ljubičastu raštiku (pola kilograma 8 kn) koju ću skuhati kao varivo, a možda će ići i na lešo s krumpirom i nekom šniclom. Poriluk (platila sam ga 4 kn, kilogram je 10) mi je najdraži na žlicu pa će završiti kao juha ili varivo. Prokulice (6 kn pola kilograma), prilog uz meso. Dunje (kilogram 10 kn) za sada samo mirišu u zdjeli, a bit će valjda i neki kompot. Kukuruzno brašno (12 kn, Veronika delikatese) pretvorit će se u žgance, a prelit ću ih prepečenim vrhnjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....