NAJTRAŽENIJI STOLOVI

Na Redditu se prodaju rezervacije za najbolje restorane na svijetu, cijene oko 10 tisuća kuna

 @elevenmadisonpark Instagram
Korisnici Reddita prodaju svoje rezervacije za restorane u kojima je dobiti mjesto prilično težak zadatak...

Nekoliko korisnika na Redditu ovih je dana objavilo kako prodaje rezervacije za stolove u poznatim njujorškim restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Razlog zbog kojeg se rezervacije prodaju najčešće je sve jače širenje koronavirusa i sve veći broj zaraženih pa su tako pojedinci prisiljeni odustati od svojih večera u restoranima kao što je, primjerice, slavni Eleven Madison Park. U velikom broju restorana, naime, stolovi se rezerviraju putem platforme Tock, koja od gosta traži plaćanje unaprijed pa tako, u slučaju da je spriječen prisustvovati večeri, može je prenijeti na drugu osobu. Ipak, iz restorana su upozorili kako prate prebacivanja s jedne osobe na drugu i, ako su ona učestalija nego što bi trebala biti, računi tih gostiju se blokiraju.

Ovih su se dana tako na temi r/FoodNYC pojavile ponude rezervacija za njujorški restoran Atomix (43. treći na listi 50 najboljih na svijetu), zatim Jungsik s dvije Michelinove zvjezdice te Eleven Madison Park velikog chefa Daniela Huma, a kako piše portal Eater, korisnici Reddita koji nisu na vrijeme stigli dobiti svoj stol, za takve su večere spremni izdvojiti i po 1500 dolara (oko 10 tisuća kuna). S obzirom na druge liste čekanja u spomenutim, više nego popularnim restoranima, to i ne iznenađuje u prevelikoj mjeri.

Ipak, ovakav način preuzimanja rezervacija nije novost i nije rezerviran samo za njujorške restorane. Na Redditu, naime, postoje teme u kojima entuzijasti traže rezervacije za restorane kao što je Alinea poznatog chefa Granta Achatza, zatim restoran Naka u Los Angelesu (dvije Michelinove zvjezdice) ili pak The French Laundry slavnog Thomasa Kellera, piše portal Food&Wine. Naravno, tu je i tema pod nazivom r/NomaReservations u kojoj se traže stolovi u najboljem restoranu svijeta u kojem je, nažalost, zbog velikog broja rezervacija, dobiti mjesto za večeru iznimno teško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 23:24