Sjajan spoj

Meneghetti gostuje u Zagrebu! Ova vinska večer bit će u znaku Istre - škampa, boškarina i dobrih vina

U zagrebačkom restoranu Maredo ovog utorka točit će se vina poznate istarske vinarije i služiti jela chefa Luke Džamarije

Zima u Zagrebu u znaku je nekih jako dobrih gostovanja. Posljednje u nizu, koje je najavljeno za ovaj utorak, 27. veljače, s početkom u 20 sati, je Meneghetti večera u zagrebačkom Maredu za koju se već sada traži mjesto više.

image

Večeru priprema chef Luka Džamarija

Ustupljena fotografija

Večera, koja će započeti ribljim jelima, a nastaviti se mesnim - naravno sve u znaku Istre, bit će popraćena sjajnim Meneghetti vinima. Tako će svi oni koji na vrijeme rezerviraju svoje mjesto za ovu po mnogočemu posebnu večeru, moći kušati Blanc de Blancs 2019, Malvaziju 2022 i Moni Emvasis 2019, zatim Merlot 2020 i Red 2018 te, konačno, i Sweet 2022.

image
Neja Markicevic/Cropix

Chef Mareda Luka Džamarija za večeru priprema doista impresivan niz jela - nakon amuse bouchea u obliku tartara od škampa s gelom od jabuke uz koji će biti serviran pjenušac, slijedi gof crudo s emulzijom agruma i kapara, gremolatom od pinjola i samoniklog bilja te ikrom uz Malvaziju. Nakon toga, gostima će biti serviran risotto od dagnji s juhom od kamena uz Moni Emvasis, a potom i Merlot i fagottini punjeni patkom s tartufima. Mesni niz nastavit će se fileom boškarina s tartufom i jusom s tartufima uz koji će se točiti najvažnije vino kuće Meneghetti - Red.

image

Meneghetti Red 2018

Press

Za desert u Maredu pripremaju Canelé, zapečeni kolač od jabuke s engleskom kremom od Burbon vanilije, a posljednji zalogaji rezervirani su za Munch mallow s timijanom i limunom koji će biti poslužen uz Meneghettijevu Aqua Vitae.

Cijena večere iznosi 70 eura po osobi, a rezervacije je moguće napraviti telefonski na +385 (0)99 45 74 000 i mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

image

Miroslav Plišo

Matija Djanjesic/Cropix

Inače, Miroslav Plišo, osnivač brenda Meneghetti, zajedno sa suprugom Romanom Kajfež, krenuo je u proizvodnju vina, maslinova ulja i stvaranje luksuznog turističkog kompleksa prije više od dvadeset godina. Danas se na 15.000 četvornih metara nalaze luksuzne vile s bazenima, hotel, vinogradi, maslinici, vinarija i kušaonica o čemu smo pisali ovdje. Tada nam je Plišo otkrio kako kreće saditi novi vinograd. Naime, 2011. Meneghetti je započeo "Projekt Malvazija" iza kojeg uz Miroslava stoje njegovi dugogodišnji suradnici Walter Filiputti i Damir Bosak s ciljem predstavljanja različitih interpretacija ove sorte. Tada su radili četiri različite etikete: Meneghetti Malvaziju Istarsku, Kuća Glavić Malvasiju Dubrovačku od malvasije iz Konavala, Meneghetti Malvaziju Black label te Meneghetti Moni Emvasis, a u budućnosti će stići i peta, kao kruna ovog projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:23