ZA KLASIČARE

Mala zagrebačka slastičarnica i dalje radi krafne najsličnije bakinima, i ove godine zbog njih se stoji u redovima

U slučaju da uvijek radije birate klasičnu, masnu i slasnu krafnu s marelicom, posutu šećerom u prahu, ovo je mjesto koje ne smijete zaobići

Unatoč širokoj ponudi krafni s najrazličitijim punjenjima koje se ovih dana prodaju u gotovo svakoj zagrebačkoj slastičarnici, klasična, starinska krafna s marelicom, čini se, Zagrepčanima je i dalje visoko na listi favorita. I ne samo to, zbog krafni koje mnogi uspoređuju s bakinima, a kakve su danas postale prava rijetkost, spremni su stajati u redu. Barem smo takav prizor na običan radni dan zatekli u ovo doba posebno popularnoj i jednoj od najstarijih slastičarnica u gradu - slastičarnici Jakšić.

image
Kristina Juričić/Privatna Arhiva/

Kako saznajemo, prve krafne u Jakšiću u vitrinu izbacuju oko 10 sati ujutro, a upravo tada u njihovoj se maloj slastičarnici počinje stvarati i red. Krajem radnog tjedna, kada smo i sami svratili kupiti krafnu, nisu ih čak ni stigli staviti u vitrinu već su ih kupcima donosili ravno iz kuhinje. Prodaju ih po cijeni od 1,40 eura, a nerijetko ovdje dolaze oni koji uzimaju cijele pakete od 10 pa sve do 20-ak komada.

Inače, Jakšićeve krafne odlično su prošle i na našem prošlogodišnjem testu krafni, kada su se svi okupljeni kušači složili da su u pitanju aromatične i slasne, meke krafne koje podsjećaju na one kakve su nekada pekle naše bake. U Jakšićevoj krafni, dodali bismo, posebno će uživati oni koji vole aromatičnije tijesto u kojem se osjeća dobra doza ruma, ali i onima kojima ne smetaju masni prsti nakon što završe uživanje u krafni.

image
Kristina Juričić/Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:12