VELIKO PRIZNANJE

Lošinjskom restoranu pripala titula najboljeg u Europi: "Ovo je dokaz da smo na pravom putu"

 Ustupljena Fotografija/
Lošinjski restorani Alfred Keller i Matsunoki ovih su dana primili velike nagrade

Dobre vijesti stigle su ovih dana u lošinjske restorane Alfred Keller i Matsunoki. Da su i globalno prepoznati, naime, dokaz je nagrada World Culinary Awardsa, koji je Alfred Kelleru, smješten u Boutique Hotelu Alhambra, dodijelio nagradu "Best in Europe", dok je restoranu Matsunoki pripala nagrada "Best in Croatia".

Spomenute nagrade dodjeljuju se u sklopu World Culinary Awardsa te služe za nagrađivanje izvornosti u kulinarskoj industriji. Za najbolje među nominiranima glasuju kulinarski profesionalci, mediji i potrošači. Važno je spomenuti kako je restoran Alfred Keller za sada jedini hrvatski restoran koji je osvojio ovu nagradu, a kako kažu iz restorana, sve zahvaljujući talentiranom mladom chefu Michaelu Gollenzu i njegovom timu.

"Svaki put kada jedno od mojih jela napusti kuhinju ono postaje dio pažljivo orkestriranog iskustva gosta. Svi u timu dobro poznaju moju hranu i njihov entuzijazam je zarazan", komentirao je uspjeh chef Michael Gollenz i dodao kako službeno priznanje za izvrsnost za njega predstavlja dodatnu motivaciju i uvjerenje da je sa svojim timom na pravom putu.

image
Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix
image
Ustupljena Fotografija/

Osim toga, Alfred Keller je 2021. godine osvojio prvo mjesto u kategoriji "Najbolji hotelski restoran" Dobrih restorana, vodič Gault&Millau Gollenza je nagradio titulom "Velikog chefa sutrašnjice", a sam restoran nosi i Michelinovu zvjezdicu. Ono čime se u restoranu najviše ponose je, kako kažu, inovativan pristup kvalitetnim namirnicama iz lokalnog uzgoja. Kako naglašavaju, dodatnu težinu cjelokupnom uspjehu pridaje i činjenica da je restoran Alfred Keller ovo priznanje osvojio čak i ispred nekih daleko poznatijih restorana s tri Michelinove zvjezdice.

"Ponosni smo što smo prepoznati kao najbolji europski Fine Dining restoran u 2022. godini. Naš trud se uistinu isplatio. Nakon što je naš restoran Alfred Keller nagrađen Michelinovim zvjezdicama za 2021. i 2022. godinu, a u istoj godini chef Michael Gollenz osvojio 16.5 bodova vodiča GaultMillau, nagrada World Culinary Award samo dodatno potvrđuje izvanrednu simbiozu naših fantastičnih kolega u kuhinji, ali i izvan nje", komentirao je Christian Wolny, generalni direktor Boutique hotela Alhambra.

image
Ustupljena Fotografija/

Restoran Matsunoki, u kojem chef Orhan Cakiroglu spaja japansku tradicionalnu kuhinju i mediteranske lokalne namirnice, također je, nakon Michelinovog tanjura te nagrade "Best of Award of Excellence", osvojio još jednu važnu nagradu koja bi mogla biti, kako su rekli, samo još jedan korak do Michelinove zvjezdice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:30