ZNAČAJAN USPJEH

Lošinjskim restoranima Alfred Keller i Matsunoki stigla velika priznanja, proglašeni su najboljima u zemlji i Europi

 Ustupljena Fotografija/
Hrvatski restoran Alfred Keller proglašen najboljim vrhunskim restoranom u Europi, a restoran Matsunoki najboljim hotelskim restoranom u Hrvatskoj

Nakon što je lošinjski restoran Alfred Keller u sklopu dodjele nagrada Dobri restorani proglašen najboljim u kategoriji Najbolji hotelski restoran visoke kategorije, na Lošinj je stiglo još dobrih vijesti, World Culinary Awards, globalna inicijativa za prepoznavanje i nagrađivanje izvrsnosti u kulinarskoj industriji, proglasila je pobjednike ovogodišnjeg, četvrtog izdanja dodjele nagrada. Među laureatima je lošinjski Alfred Keller, signature restoran Boutique Hotela Alhambra, koji je proglašen najboljim vrhunskim restoranom u Europi u 2023.

Osim toga, restoran Matsunoki, japanski restoran Hotela Bellevue, proglašen je najboljim hotelskim restoranom u Hrvatskoj.

image
Pavela/
image
Ustupljena Fotografija/

Kako su objasnili iz grupacije, o izboru najboljih, u sklopu glasanja na službenim stranicama World Culinary Awards, odlučivali su kulinarski profesionalci, mediji te gosti diljem svijeta. Dobitnici će svoja priznanja proslaviti održavanjem večere vrhunske gastronomije, koja će se održati u luksuznom hotelu Atlantic The Royal u Dubaiju.

"Ovo je veliko priznanje za nas, naš tim, ali i Hrvatsku, koja će se dodatno brendirati kao poželjna gastro destinacija prema izboru globalne publike – profesionalaca, medija i gostiju. Svečana dodjela u Dubaiju ujedno je prilika za dodatno povezivanje sa svjetskim chefovima, gastro kritičarima i drugim profesionalcima, kao i novim potencijalnim gostima koje se veselimo ugostiti na Lošinju u našim nagrađenim restoranima Alfred Keller i Matsunoki", rekao je Martin van Kan, CEO i Član uprave Jadranka turizam.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Marko Marinkovic/Marko Marinkovic

Kako kažu, kuhinja restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra oslanja se na čistoću svake namirnice, majstorske tehnike i kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza, dok je chef Orhan Cakiroglu na čelu fuzijskog restorana Matsunoki Hotela Bellevue, koji nudi tradicionalnu japansku kuhinju u kojoj se spajaju originalne japanske namirnice sa svježim mediteranskim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Restoran Alfred Keller ranije je nagrađen jednom Michelin zvjezdicom, dok je Restoran Matsunoki nagrađen Michelinovim tanjurom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:27