To se ne propušta

Kvasomanija za suourdough početnike: Anita Šumer najavila live radionice u Zagrebu i Splitu

 Neja Markicevic/Cropix
Zadnja je to prilika ove godine ako želite iz prve ruke od Anite Šumer doznati sve tajne i greške izrade kruha od domaćeg kvasa

Kako najbrže do domaćeg kvasa i kruha, naglasak je na posljednjim ovogodišnjim radionicama stručnjakinje za sourdough - Anite Šumer, koje će održati uživo u Zagrebu i Splitu. Radionica koju je nazvala "kvasomanija za sourdough početnike" zakazana je u četiri termina u listopadu, i to 2. i 4. listopada u Zagrebu te 7. i 9. listopada u Splitu.

Kako je najavila na svom Instagram profilu u dva sata, koliko traje radionica, polaznici će naučiti kako se brinuti o svom starteru, zamijesiti će vlastito tijesto, vidjeti cijeli proces izrade kruha, kušati kruh i uvjeriti se da ne mora biti kiseo. Tkođer, upoznat će karakteristike različitih vrsta brašna i saznati kako raditi s njima, naučiti kada je tijesto prikladno za daljnju obradu, kako ga oblikovati za okrugli kruh ili štrucu te kako postići da korica bude hrskava i još puno korisnih savjeta koje je Anita stekla u 11 godina iskustva pečenja sa domaćim kvasom (starterom, odnosno sourdoughom).

Cijena najavljenih radionica je 99 eura, a broj mjesta je ograničen pa je potrebno čim prije rezervirati svoje mjesto putem ovog linka.

Dvoumite li se je li ovo za vas, evo kako je Anita opisala kome je radionica namijenjena.

Ova radionica je za tebe ako:

► Još nemaš iskustva s domaćim kvasom, ali želiš naučiti kako peći s njim, tj. kako peći bolji i zdraviji kruh i pekarske proizvode.

► Već imaš neko iskustvo s kvasom, ali želiš ga dodatno usavršiti uz Anitu.

► Tražiš originalan poklon i pravo iskustvo za sebe ili svoje najbliže.

► Lakše pratiš praktične upute nego recepte iz knjiga.

► Želiš brzo naučiti osnove i uspješno krenuti s pečenjem s kvasom, što ne zahtijeva puno vremena ili truda."

TKO JE ANITA ŠUMER?

Anita Šumer jedna je od najpoznatijih ambasadorica pripreme sourdough kruha. Njezini masterclassovi izrade kruha od kiselog tijesta traženi su diljem svijeta, a veliku popularnost stekla je maštovitim crtanjem po kruhu. Njezin Instagram profil @sourdough_mania prati gotovo 90 tisuća ljudi. O njezinom radu pisali su Business Insider UK, Daily Mail UK, UNILAD, Buzzfeed i talijanska Freeda, a danas je ponosna autorica čak tri knjige o domaćem kvasu, od kojih je "Kvasomasnija" dostupna i u hrvatskim knjižarama. Njezin kvasac Rudl registriran je u najvećoj banci kvasaca na svijetu u Belgiji. Priču o Aniti Šumer pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 23:12