NOVO

Jutros je otvorena specijalizirana pekarnica Korica na trećoj lokaciji u Zagrebu

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Korica je važna jer je prva ponudila kvalitetan kruh, tradicionalne proizvodnje koristeći starter široj publici u Zagrebu.

Jutros je na uglu Kačićeve ulice te prolaza Gjure Deželića otvorena nova ekspozitura pekarnice Korica. Nakon prve lokacije u Preradovićevoj ulici, a zatim i Martićevoj, vlasnici Korice odlučili su proširiti svoje poslovanje. Korica je važna jer je prva ponudila kvalitetan kruh, tradicionalne proizvodnje koristeći starter široj publici u Zagrebu. Tako smo još 2017. pisali o maloj manufakturi kruha iz koje izlaze baguettei, i razne vrste kruha poput raženog, sa sjemenkama, kukuruznog pa i kruha s limunom i makom.

Osim toga razvili su slatki i slani program raznih pita, quicheova, kroasana i kolačića. Baš u Korici ste tako prvi put u Zagrebu mogli kušati cruffin, izvedenicu popularnog deserta od lisnatog tijesta s bogatom kremastom unutrašnjosti, nastao spajanjem francuskog peciva kroasana i američkog muffina

Korica konstantno radi na poboljšanju svoje ponude. Nedavno smo na njihovoj prvoj lokaciji kupili "Jutarnju pitu". Radi se o komadu sočne pite velikodušno punjene šunkom, jajem i sirom, a cijena od 16 kuna doista je prihvatljiva. Osim toga jedna od njihovih senzacija, osim kruha naravno je croque monsieur. Riječ je o jednom od najpoznatijih sendviča na svijetu usko vezanim uz parišku bistronomiju. U Laroussevoj bibliji gastronomije, ovaj klasični francuski sendvič sastoji se od tanke kriške šunke i topljenog sira utaknutog između dva komada narezanog kruha. Vjeruje se kako se u pariškim jelovnicima prvi put našao oko 1910. godine, a neki tvrde da je izmišljen slučajno, kad su francuski radnici ostavili ručak u blizini vrućeg radijatora, da bi se kasnije vratili i otkrili da se sir u njihovim sendvičima otopio. Za autentičan croque monsieur potrebno je koristiti sir Gruyere pomiješan s bešamelom, a o varijantama i povijesnim zanimljivostima mogli bismo pisati još dugo.

Osim po kruhu i ostalim proizvodima slatkog i slanog programa, u Korici možete kupiti i sjajne džemove brenda ZEST & CO, a cijelu priču pronađite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:59