TIPS&TRICKS

Jamie Oliver i Nigella Lawson otkrili trikove za pripremu savršeno hrskavog krumpira iz pećnice

 Severija
Kod pripreme savršenog krumpira iz pećnice mogli bi vam pomoći savjeti ovih priznatih chefova

Hrskav izvana, kremast iznutra, aromatičan i bogat okusima, takav bi trebao biti krumpir iz pećnice kojem pri svakoj pripremi ovog jednostavnog, ali neodoljivog jela težimo. Kako bi uvijek ispao baš kako treba, skupili smo nekoliko važnih savjeta chefova i donosimo ih u nastavku.

Poznati televizijski chef Jamie Oliver tako savjetuje kako je za pečenje uvijek dobro izabrati brašnaste sorte koje sadrže veći udio škroba poput, primjerice, Desire sorte. Na taj način, objašnjava, dobit ćete krumpir koji je iznutra lagan i prozračan, a izvana hrskav.

Nigella Lawson, također poznata televizijska ličnost i chefica, savjetuje pak kako je krumpir prije pečenja dobro na pola skuhati. Jednostavno ga ubacite u hladnu posoljenu vodu, kuhajte dok voda ne zavrije pa ostavite na vatri još četiri minute. Za dodatnu dozu hrskavosti, krumpir nakon kuhanja možete uvaljati i u brašno.

Također, chefovi preporučuju pečenje krumpira u gusjoj masti, no ako vam ona nije dostupna ili je jednostavno ne želite konzumirati, dobra alternativa bit će i repičino te suncokretovo ulje. Dobra opcija bit će i krumpir baciti na vruće ulje prije ubacivanja u pećnicu, a upravo sve tri pobrojane masnoće mogu se zagrijavati na visokim temperaturama te su pogodne za ovakav način pripreme krumpira pa ne trebate brinuti oko zagorenih tava.

Također, Nigella Lawson savjetuje kako se krumpir u pećnici priprema isključivo u jednom sloju kako bi baš svaki komad poprimio hrskavu koricu, dok je Jamie Oliver za Independent otkrio kako zadnjih nekoliko minuta prije vađenja iz pećnice, svoj krumpir voli poprskati acetom balsamicom kako bi poprimio još bolji okus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:27