ISPROBALI SMO

Gibanica i zlevanka u teglicama ove slovenske sirane su hit, a uskoro dolaze i na zagrebačku tržnicu

Isprobali smo njihove deserte u staklenkama i sirutku, a pri idućoj narudžbi svakako uzimamo i sireve

U nedavnom razgovoru s ekipom gurmana, saznali smo za malu slovensku siranu Tinka koja svoje proizvode dostavlja i u Hrvatsku. Odmah smo se bacili na brzinsko istraživanje i otkrili kako, osim mlijeka i sireva, nude i neke prilično zanimljive slastice. Naime, kako i sami ističu, posebno se ponose desertima u čaši koje rade sa svojim grčkim jogurtom i među kojima posebno ističu zlevanku i gibanicu.

Nije nas trebalo dugo nagovarati i oba smo deserta odmah odlučili naručiti, a u košaricu u web shopu dodali smo i njihovu sirutku te slane krekere brenda Hudo dobro. Kako dolaze iz mjesta kraj Moravskih Toplica, trenutno dostavljaju samo u Varaždin, Čakovec i Zagreb, gradove koji su im najbliže, i to određenim danima. Naš smo paket, koji smo naručili u ponedjeljak, primili u petak. Stigao je u kasnijim poslijepodnevnim satima, no budući da smo morali promijeniti adresu dostave i imali dodatna pitanja na koja su nam iz Tinke, unatoč gužvi, strpljivo odgovarali, dulje čekanje nije nam nimalo smetalo.

image
Privatna Arhiva/

U slučaju da vam se ipak ne da gnjaviti s dostavom i čekanjem, dobra je vijest da sirana Tinka, doznajemo, planira zakupiti kiosk na jednoj zagrebačkoj tržnici pa će se tako njihovi proizvodi moći kupiti i na licu mjesta. O kojoj će tržnici biti riječ, objavit će na svojim društvenim mrežama.

Odmah po primitku pošiljke isprobali smo desert u čaši koji imitira kukuruznu zlevku. Bio je lagan, blago slatkast, na dnu se nalazila palenta, zatim domaći grčki jogurt, pa karamelizirane suncokretove sjemenke (koje su bile lijepo, blago hrskavo iznenađenje) i kiselkasti umak od borovnica. Uz navede sastojke, na deklaraciji stoji još samo šećer i ulje koje se koristi kod pripreme sjemenki.

image
Privatna Arhiva/

Gibanica u teglici također nam se svidjela, a rade je tako da na dno stave mak s vodom i šećerom, zatim domaći grčki jogurt te pirjane jabuke sa šećerom. Na vrhu se također nalaze i karamelizirani orasi. Baš kao i prethodni, niti ovaj desert nije bio previše sladak, bio je osvježavajuć i rado bismo ga ponovili. Osim ovih, u ponudi imaju i desert pod nazivom bučna bomba s, logično, bučom, zatim ajdov desert s heljdom te proseni desert s prosom i voćem. Nude i različite kombinacije voća i jogurta. Cijene slastica kreću se od 1 do 2 eura.

image
Privatna Arhiva/

Sirutka koju smo kupili bila je blago slatkasta, nimalo kiselkasta kakvu inače volimo, pa smo zaključili da je ne bismo naručili ponovno za svakodnevnu konzumaciju, ali bismo je rado ubacili u kakvu slasticu ili, primjerice, palačinke.

Budući da smo ove slastice uzeli samo za probu, ovog puta smo preskočili sireve i ostale mliječne pripravke, što se na kraju, kada su nam se uglavnom svi proizvodi svidjeli, pokazalo kao pogreška. No, upravo zato se posebno veselimo otvaranju kioska na jednoj od tržnica gdje ćemo, vjerujemo, ubuduće rado svratiti i po njihov mladi kravlji sir, svježe mlijeko, jogurte, polutvrde sireve i svježi sir. Ono najvažnije, cijene su pristupačne, a dostava proizvoda na hrvatsku adresu iznosi 2,50 eura. Za više informacija svakako zapratite njihovu Facebook stranicu.

image
Sirarstvo Tinka Facebook/
image
Sirarstvo Tinka Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 22:41