VELIKI USPJEH

Financial Times uvrstio hrvatski Submarine na listu 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi

Aleksandar Lazinica i Dragoljub Božović
 Sandro Sklepić./
Lanac burgera Submarine jedina je netehnološka kompanija iz jugoistočne Europe na prestižnoj listi

Ovaj vodeći magazin za politiku i financije postoji već više od 130 godina, a zahvaća publiku nešto veću od 16 milijuna čitatelja diljem svijeta.

„U jesen 2020. godine kontaktirani smo od strane londonskog ureda Financial Timesa. Zatražili su dokumentaciju vezanu uz naše poslovanje, a u svrhu mogućeg uključivanja na prestižnu listu najbrže rastućih europskih kompanija. Od samih početaka pristup Submarineu komplementaran je u nekim segmentima poslovanju tehnoloških kompanija. Doista nam laska činjenica da smo mi kao tvrtka iz netehnološke branše završili bok uz bok tech-kompanijama. Ovo je priznanje za cijelu tvrtku i cijeli Submarine tim. Imperativ nam je oduvijek bio zadovoljstvo naših zaposlenika jer bez toga nema uspješne kompanije”, izjavio je Aleksandar Lazinica, osnivač i suvlasnik Submarinea.

Mjesto na listi Financial Timesa nije moguće kupiti, a kompletno poslovanje detaljno se analizira proteklih pet godina. Da biste uopće razmatrani za listu, tvrtka je morala imati godišnji prihod od minimalno 100 000 eura, a zatim najmanje 1,5 milijuna eura u 2019. godini. Slijedom toga je tvrtka morala zabilježiti rast iznad 35,5%. Usporedbe radi, Submarine je ostvario ukupan rast od 221,4%, prihod 2019. godine je iznosio vrtoglavih 4,5 milijuna eura, te su imali 77 zaposlenih. U godini kad je korona virus zahvatio svijet, Submarine je premašio godišnji prihod 2019. za 30% o čemu smo i pisali te će biti zanimljivo promatrati poredak na listi 2021 godine. Ovo je dakako tek nekolicina kriterija koje su tvrtke trebale ispuniti, a svojim rezultatima Submarine je postala jedina netehnološka tvrtka iz Hrvatske zauzevši 720 mjesto najbrže rastućih tvrtki prema Financial Timesu.

image
Marko Todorov/Cropix/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix/Cropix

Ovo nije jedino priznanje timu koji stoji iza Submarinea. Podsjetimo da su 2019. godine ušli i na popis 50 mjesta gdje pojesti najbolji burger u Europi po mišljenju čitatelja portala Big 7 Travel koji broji zajednicu od 1,5 milijuna čitatelja.

„Kompletno smo prilagodili poslovanje već početkom pandemije. Agilnost i prilagodba na nove uvjete poslovanja ključ je uspjeha same tvrtke. Ulaganje u znanje, nove tehnologije i pojačanje management tima urodilo je plodom. Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje te još jednom čestitam svim članovima Submarine tima!“ zaključio je Dragoljub Božović, osnivač i izvršni direktor Submarinea.

U godini kad je korona virus zahvatio svijet, Submarine je otvorio dva nova restorana. U 2021. planiraju ih otvoriti još pet diljem Hrvatske, čime ostvaruju svoju misiju da pruže zadovoljstvo i uživanje u organskim burgerima cijeloj Hrvatskoj. Pitanje je, kada će Submarine Burger početi osvajati svijet, što svi željno iščekujemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:04