Priključi se i osvoji!

Dobra hrana i Rimske terme daruju vam hedonistički vikend za dvoje

Osim savršenog smještaja i termalne wellness ponude, Rimske terme oduševljavaju i svojom gastro pričom - otkrijte ovo čarobno mjesto u paru i prijavite se na naš Instagram nagradni natječaj!

Što kažete za goveđi carpaccio s kremom od tartufa, parmezanom i daškom cvijeta soli? Zatim Mammoli njoke od plavog krumpira, ragu od divljači s vrganjima s vlascem i steak Rossini s guščjom jetrom i umakom od šafrana. Slatki vrhunac - cheesecake s mentom i sorbetom od kruške Williams i brendija. Ovo je samo mali dio zamamnih delicija koje možete kušati u Á la carte restoranu Sofia u slovenskim Rimskim termama ako se priključite na naš nagradni natječaj.

Spoj najboljih domaćih jela s odabranim okusima internacionalne kuhinje, priprema na suvremeni način prema filozofiji bečke i mediteranske kuhinje, sastav jelovnika prilagođen godišnjim dobima i svježim sezonskim sastojcima iz okolice Rimskih terma - dobitna je kombinacija za gurmanske užitke zaokružena vrhunskim vinima iz svih slovenskih vinorodnih pokrajina (Posavja, Podravja i Primorske). Tu se mogu naći svježa, mlada vina pa i ona arhivirana koje čak niti pojedini vinari više nemaju u svojim riznicama.

image

Rimske terme odlična su destinacija za bijeg u dvoje

Press

Termalni raj za dvoje

Ljekovita snaga termalnih izvora nije jedino što privlači goste u Rimske terme. Tu je i profesionalan tim koji brine o njima, kao i vrhunska kulinarska ponuda. A la carte restoran Sofia prikladan je za najsvečanije prilike, ali i za svakodnevne užitke. Pogled s terase uz čašu odabranih vina ili rakije bit će jedna od uspomena koju ćete ponijeti sa sobom, a ostale ćete stvoriti u dobrom društvu i uz dobru hranu.

”Ljepota stola je u jelima i ljudima, volimo reći u Sofiji. Možemo započeti s pečenim briocheom s parmezanom, kremom od brusnica i paštetom od tartufa. Nastavljamo s okruglicama s crnilom od sipine, kremom od škampa s pjenušcem i škampima. Za glavno jelo nudimo riblja i mesna jela. Počastite se lokalnom pastrvom na kremi od brokule s limunovim maslacem i divljom rižom sa šalšom od maslina. Goveđi lungić s pršutom, pasiranim pastrnjakom i kruškama u kori plemenitog plavog sira bit će izvrstan izbor za sve koji vole jače okuse. Odaberite vino s naše vinske karte koja uključuje vina iz svih slovenskih vinorodnih regija ili prepustite izbor i savjet sommelieru", kaže Denis Iskra, sommelier i voditelj servisa u Rimskim termama.

image
Press

Hedonističko putovanje sa stilom

Na samo sat vremena od Zagreba vozeći se pitoresknim putem uz rijeku Savinju i uživajući u pogledu na šumovita područja okolnih brda, već sam dolazak u slovenske Rimske terme okružene predivnom prirodom i moćnim Alpama pokazat će se kao pravi odabir za odmor iz snova.

U Restaurantu cara Ferdinanda možete uživati u bogatom buffetu u Hotelu Rimski Dvor. Kavana princeze Viktorije pak očarava pogledom te je mnogim gostima ugodno mjesto za guštanje u slatkoj dokolici. Kušajte Izvorni čaj vodenih nimfa, rimsko vino Malzum, izvrsne kave i vrhunske domaće slastice. Kušajte i craft piva, uživajte u izboru koktela te savršenim brendijima, uz romantične zvuke klavira ili glazbu uživo.

Rimske terme savršene su za bijeg u dvoje, nalaze se na samo sat vremena od Zagreba i nude sve za romantični vikend. Opustite se u bazenima koji izgledom podsjećaju na one u starom Rimu i uživajte u svim blagodatima koje pruža ljekovita termalna voda iz 1000 metara dubokog izvora.

image
Press

Ako vas je sve ovo privuklo na romantični bijeg iz grada, priključite se našem Instagram nagradnom natječaju. U suradnji s Rimskim termama Dobra hrana vas vodi na hedonistički vikend za dvoje!

Sve što trebate je:

• Zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @rimske_terme

• Lajkajte foto-objavu o ovom nagradnom natječaju na našem Instagramu

Ispod objave odgovorite na pitanje: Da sami pripremate hedonističku večeru u kakvoj ćete uživati u Rimskim termama, a možete pozvati bilo koga na svijetu, tko bi to bio?

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Nagradni natječaj traje od ponedjeljka 23. listopada od podne, a igramo se do ponedjeljka, 30. listopada 2023. u podne. Sretno!

image
Press

Uz hedonističke užitke u ukusnim delicijama, poseban ljubavni šarm nude raskošne sobe s velikim okruglim krevetom, privatnom saunom i jacuzzijem, a povijesni dio termi vjerojatno je najromantičnije mjesto za čarobne kupke i masaže udvoje.

Kad još dodate večeru pod svijećama u nekoliko sljedova u à la carte restoranu Sofija - doživljaj je potpun i zaokružen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:17