Odlična knjiga

Dobra hrana daruje hit naslov Školske knjige: ‘Okusi svijeta - slasne priče o hrani‘

Okusi svijeta, 25 eura

 Školska knjiga
Ova prekrasna bogato ilustrirana knjiga upoznaje velike i male čitatelje s gastronomskom šarolikošću svjetskih kultura te potiče na istraživanje i obiteljsko kuhanje, a može biti i vaša!

Ovoga se ljeta otisnite na put oko svijeta i otkrijte slasne priče o hrani, tradicionalne proslave i recepte iz 26 zemalja! U bogato ilustrirananoj knjizi u izdanju Školske knjige "Okusi svijeta - slasne priče o hrani", s pomoću 50 recepata u svom domu možete prirediti hedonističku gozbu s poslasticama iz raznih dijelova svijeta.

Knjiga, naime, poziva čitatelje na putovanje kroz vrijeme i prostor tragom popularnih jela s raznih stana svijeta, od prvih pšeničnih polja pa sve do obroka za astronaute. Svako poglavlje vodi u drugu zemlju i pripovijeda priču o odabranim namirnicama i jelima koja se kod njih pripravljaju te njihovoj povijesti. Uz razne zanimljive podatke, naći ćete i recepte koji će vas potaknuti na obiteljsko kuhanje.

image

Okusi svijeta

Školska knjiga

Znate li koje je najveće voće koje raste na stablu, za koje je skupocjene delicije zapravo zaslužna plijesan i koji je začin najcjenjeniji na cijelome svijetu? Koja namirnica ima pogled babaroge, kako su neke namirnice stigle s jednoga kraja zemaljske kugle na drugi, u kojim se kulturama hrana priprema s velikom pomnjom i predstavlja vizualnu i osjetilnu gozbu? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o hrani potražite u ovom atlasu koji će probuditi sva vaša osjetila. Živopisne ilustracije, autentični likovi i obilje zanimljivih informacija nadahnut će vas i potaknuti na kušanje novih okusa.

Na tom se hedonističkom putovanju nećete izgubiti: zemljovid na početku bogato ilustrirane knjige bit će vam pomoć pri odabiru cilja putovanja. U uvodnom dijelu pronaći ćete i popis s više od 50 egzotičnih jela, među kojima su, primjerice, opor ayam (indonezijska piletina kuhana u kokosovom mlijeku), hawawshi (egipatska mesna pita), jollof (nigerijska crvena riža), salsa criolla (peruanska salata od luka), imam bayildi (turski punjeni patlidžani) i blini (ruske palačinke od heljdina brašna).

image

Okusi svijeta

Školska knjiga

Na kraju knjige pronaći ćete kronološki prikaz opisanih povijesnih događaja. Tu je i kazalo koje će olakšati traženje podataka o tome što vas najviše zanima.

Čak i da ova knjiga ima tisuću stranica, u nju ne bi stala cijela povijest hrane. Zato su njezini autori i ilustratori Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński i Natalia Baranowska obuhvatili samo odabrane zemlje, a svako je poglavlje tek mali uzorak njihovih kuhinja i tradicionalnih jela. Uz gastronomske klasike pronaći ćete i manje poznate namirnice i jela. Knjiga Okusi svijeta - slasne priče o hrani u izdanju Školske knjige i u prijevodu Mladena Martića kratak je pregled zanimljive povijesti hrane koji će vam otvoriti apetit, izoštriti osjetila i potaknuti vas na istraživanje. Tvrdo ukoričeno izdanje velikog formata može se nabaviti u svim knjižarama i webshopu izdavača.

Čitajte o tome odakle potječu i kako se pripremaju najslavnije kulinarske poslastice, a narastu li vam zazubice, prionite na posao i okušajte se u spravljanju delicija prema receptima iz svih krajeva svijeta. Naučite kako napraviti talijanske, skandinavske ili iranske specijalitete, gostujte na marokanskoj gozbi ili se prepustite vrhunskom gastronomskom užitku u kuhinji vrhunskih francuskih kuhara. U slast!

Najbolji dio je što ovaj hit naslov Školske knjige može postati vaš!

Sve što trebate je:

  1. Zapratite Instagram profile Dobra hrana i Školska knjiga
  2. Lajkajte foto-objavu o natječaju
  3. Odgovorite na pitanje: Kojim okusima svijeta ste opčinjeni, kako ste ih upoznali i koje vam je jelo te kuhinje apsolutno najdraže?

Pet dobitnika osvojit će knjigu "Okusi svijeta - slasne priče o hrani" u izdanju Školske knjige, a njihova imena objavit ćemo na Instagramu 26. srpnja 2023. nakon 15 sati. Sretno!

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 02:21