SKANDAL U FRANCUSKOJ

Chef optužen za brutalno maltretiranje osoblja u kuhinji: "Ne osjećam krivnju, oštro osuđujem bilo kakvo ponižavanje"

 Hôtel Du Palais Instagram/
Nakon niza optužbi za maltretiranje i seksualno uznemiravanje u kuhinji Hôtela du Palais u Biarritzu, otpušten je chef Aurelien Largeau

Nakon što su se svjetski mediji raspisali o brutalnom ritualu u kuhinji restorana Hôtela du Palais u Biarritzu, gdje su kolege mladog chefa skinuli pa satima maltretirali, Aurelien Largeau, chef luksuznog hotelskog restorana rekao je kako su sve optužbe lažne.

Podsjetimo, posljednjih je dana 2023. godine novinske stupce punila priča o mladom chefu koji je u restoran luksuznog hotela tek došao raditi, a kojeg su kolege kuhari golog vezali za stolicu, u usta mu stavili jabuku, a u anus mrkvu te ga satima gledali kako pati. Kako su pisali francuski mediji, navodno je po društvenim mrežama kružila i snimka cijelog događaja, no nakon što se za ovaj skandal pročulo, obrisana je. Tamošnja je policija trenutno u potrazi za spornom snimkom.

image
Hôtel Du Palais Instagram/

Glavni chef restorana, Aurelien Largeau, koji je vodio restoran i u vrijeme incidenta, navode mediji, bio prisutan, rekao je kako ne osjeća krivnju te kako su svi izvještaju vezani za ovaj događaj lažni i smatra ih klevetom.

"Želio bih i službeno opovrgnuti glasine i optužbe protiv mene, koje je objavilo nekoliko medija. Sve što je napisano ne odražava stvarnost ni na koji način", rekao je Largeau i dodao kako su pojedini novinski natpisi o navodnom maltretiranju pomoćnog osoblja u kuhinji napad na njegovu čast te kako on sam oštro osuđuje svaki oblik maltretiranja i ponižavanja, piše The Guardian.

Za to vrijeme, pokrenuta je istraga kako bi se utvrdilo je li došlo do seksualnog napada na radnom mjestu, u kuhinji hotela na jugozapadu Francuske. Žrtva napada još se uvijek službeno nije oglasila.

Largeau je inače poznati kuhar, a kuhinju restorana u Hôtelu du Palais vodio je još od 2020. godine. Inače, u pitanju je hotel s pet zvjezdica u kojem noćenje košta oko 400 eura. Hotel je dio Hyatt grupacije, iz koje su ovih dana potvrdili kako poznati chef više ne radi u njihovom restoranu.

"Ovaj incident ne odražava vrijednosti koje njegujemo. Napravljen je očevid i donijeli smo određene odluke. Sigurnost, zdravlje i dobrobit naših kolega, klijenata i partnera naš su apsolutni prioritet", poručili su iz Hyatt grupacije. Dodali su i kako su 21. prosinca prekinuli svaku suradnji s chefom Largeauom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:38